Ärsyttää, lyhyt vastaus otsikon kysymykseen. Kävin muutama viikko takaperin Suomessa ja vietin iltaa ystävieni kanssa, ja vähemmän yllättäen minulta kysyttiin paljon kysymyksiä. Minulta kysyttiin mm. Puolan kolmea huonointa puolta, ja tuossa tilanteessa en osannut antaa vastausta. Jostain syystä kysymys jäi mieleeni pyörimään ja olen viime aikoina miettinyt Varsovan huonoja puolia.

Ärsyttää

Ärsytyslista

Mainittakoon tässä kohtaa, että useimmat listan asiat ärsyttäisivät varmaan Suomessakin, eivätkä ne varsinaisesti johdu kaupungista tai maasta.

Pienikokoiset limsat ravintolassa
Jos tilaat ravintolassa limsan, saat todennäköisesti käteesi 0,25l kokoisen lasipullon, joka on suhteessa erittäin kallis. Tämä ongelma on onneksi helposti ratkaistavissa, sillä olut on halpaa.

Rullaportaissa vierekkäin seisominen
Vaikka ihmisillä ei yleensä ole samalla tavalla kiire täällä kuin esimerkiksi Helsingissä, ruuhka-aikoihin siirtyminen kulkupelistä toiseen tapahtuu erittäin ripeästi. Rullaportaisiin astuttaessa on tärkeää päättää, haluaako seisoa paikallaan vai kävellä ripeästi portaikon läpi. Oikea reuna on varattu niille, jotka haluavat nauttia matkasta ja vasen reuna niille, joille on kiire. Näin ollen kulkeminen on sujuvaa ja kaikki tyytyväisiä. Valitettavan usein kuitenkin näen ihmisiä rinnakkain portaikossa, ja koitan sitten joko sopertaa englanniksi asiani tai sitten kärsin suomalaisittain hiljaa.

Hitaasti kävelevät ihmiset
Olen varmasti useampaan otteeseen maininnut, että ihmiset kävelevät täällä leppoisammin kuin Suomessa. Oikeastaan tämä ongelma lienee päinvastainen, ja kävelen itse nopeasti. Olen pääosin tottunut tähän, mutta Suomesta palatessa hidas kävelytahti korostuu.

Yöllä on kuuma
Myönnetään, kärsin samasta ongelmasta viime kesänä, sillä asunnossani ei kierrä ilma tarpeeksi. Harkitsin jopa nukkuvani parvekkeella, mutta avoimien kaiteiden takia koen tämän liian riskialttiiksi vaihtoehdoksi.

Bussikaaos
Välillä huomaan, että bussi ei tullutkaan tai linja-auto kulkee poikkeusreittiä. En lue paikallisuutisia, joten nämä tulevat minulle aina yllätyksenä. Onneksi tajusin, että Google Maps näyttää poikkeusreitit ja -ajankohdat oikein hyvin, joten tämä ongelma on nykyään ratkaistavissa älypuhelimen avulla.

Ärsyttää, että en muista ärsyttäviä asioita

Tätä tekstiä suunnitellessani minulla oli mielessäni paljon erilaisia asioita, jotka ärsyttävät minua. En kuitenkaan enää muista niitä, joten uskaltanen todeta, että nuo asiat eivät oikeasti vaivaa minua.

Kaiken kaikkiaan asiat ovat siis hyvin täällä Puolassa. Halusin kuitenkin jakaa tämän kirjoituksen siksi, ettei kukaan kuvittele elämäni olevan täysin täydellistä täällä. Elän samanlaista arkea kuin missä tahansa muualla, ja useimmat ärsytyksen aiheet ovat aivan tavallisia arkisia asioita. Koitan kuitenkin jatkossa keskittyä jälleen positiivisiin asioihin, sillä nautin niiden kirjoittamisesta enemmän.

Toivotan hyvää juhannusta kaikille. Vietän itse tällä hetkellä pitkää viikonloppua Sopotissa työkavereideni kanssa, sillä Puolassa torstai on vapaapäivä.

-Marika

Marika Varsovassa

One Comment

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *