Amsterdam on ollut mun toivelistalla jo kauan, ja pääsin vihdoin vierailemaan kaupungissa. Pakko sanoa, että Amsterdam oli juuri sellainen kuin kuvittelin, ellei jopa parempi.

Amsterdam

Amsterdam – matka & majoitus

Lähdimme Berliinistä yöbussilla kohti Amsterdamia, matka-aika oli arviolta kahdeksan tuntia. Itse sain nukuttua bussissa suhteellisen hyvin, sillä takana oli kiireinen ja askelten täyttämä päivä Saksassa. En kuitenkaan osannut odottaa, että bussissa olisi kylmä, mutta onnekseni olin ottanut takin mukaan matkustamoon, niin pystyin hyödyntämään sitä peitteenä.

Saavuimme aamulla kahdeksan pintaan kaupunkiin ja suuntasimme ensimmäisenä bussiasemalta hotellille. Olimme varanneet huoneen Hotel Amsterdam Inn -nimisestä paikasta, n. kilometrin päästä keskustasta, aivan kanaalin varrelta. Olimme hotellilla n. yhdeksän aikoihin, mutta saimme huoneen vasta kahdelta, joten meillä oli useita tunteja tapettavana ennen sisäänkirjautumista. Jätimme matkatavarat säilytykseen ja kävimme aamupalalla nauttimassa hollantilaisista pannukakuista. Lähdimme tutustumaan myös keskusta-alueeseen ennen kuin tsekkasimme itsemme sisään. Hotellihuone oli erittäin pieni, mutta annettakoon erityismaininta mukavista sängyistä.

Amsterdam Kanaali

Ensimmäinen päivä

Ensimmäinen päivä tuntui oikeastaan kahdelta päivältä, sillä sisäänkirjautumisen jälkeen otimme rehelliset päikkärit. Parin tunnin nokosten jälkeen olo tuntui jälleen virkeältä ja suuntasimme takaisin keskusta-alueelle. Meillä ei ollut sen tarkempia päiväsuunnitelmia kaupunkiin, kunhan halusimme fiilistellä ja nauttia tunnelmista ja maisemista. Kävimme tutustumassa punaisten lyhtyjen alueeseen ja kiertelemässä ostoskatuja.

Marika Vuorinen Amsterdam

Amsterdamissa sää oli parempi kuin Berliinissä, aurinko paistoi, mutta varsinkin kanaalien ääressä tuuli tuiversi. Amsterdamissa ehkä ainoa yllättävä asia oli pyörien määrä. Osasin kyllä odottaa, että kaupungissa pyöräillään paljon, mutta todellista määrään en osannut edes aavistaa. Jokainen silta ja kadunkulma oli täynnä polkupyöriä ja autoja ei ollut nimeksikään.

Anne Frankin talo

Toinen päivä

Toisena päivänä suuntasimme Anne Frankin talolle, mutta emme käyneet sisällä museossa. Amsterdam on muutenkin täynnä toinen toistaan mielenkiintoisempia museoita (kaupungista löytyisi mm. juustomuseo), mutta päätimme tällä lomalla keskittyä enemmän fiilistelyyn.

Olimme varanneet aikaa ostoksillekin, joten suuntasimme keskustassa sijaitsevaan Primarkiin. Itse tein niinkin hurjia ostoksia, että mukaani lähti nippu valkoisia nilkkasukkia (3,50 € / 7 paria) ja musta perustoppi. Mutta edellisenä päivänä ostin samaisesta kaupasta hiusharjan, sillä näppäränä tyttönä ja ei-niin-aamuihmisenä unohdin omani kotiin.

Manneken pis ranskalaiset

Amsterdam – parhaat ranskalaiset

Huomasimme jo ensimmäisenä päivänä pitkän jonon erään ranskalaisravintolan edessä, ja päätimme, että tuolla pitää vierailla. Niinpä toisen päivän iltana kävelimme ravintolan eteen ja astuimme jonoon. Mitä lähemmäksi tiskiä pääsimme, sitä selvemmäksi kävi, että paikan juju on ennemminkin kastikevalikoima kuin itse ranskalaiset. Ravintolan valikoimista löytyi peräti 24 erilaista kastiketta, joita sai halutessaan ottaa niin monta kuin uskalsi. Itse pelasin varman päälle ja valitsin valkosipulimajoneesin, mutta otin sen kaveriksi tulisemman samurai-kastikkeen. Mielestäni combo oli erittäin toimiva, vaikka kastiketta oli hieman runsaasti omaan makuuni. Voin kuitekin suositella paikkaa. Keskikokoisen annoksen hinta oli hieman vajaa 6 €, josta ranskalaisten osuus oli 4,90 € ja kastikkeen 0,95 €. Mannekenpis-ravintola muuten mainostaa nettisivuillaan tarjoilevansa ”parhaat ranskalaiset Alankomaissa”.

Rembrandtin aukio

Amstedam yleisesti

Amsterdam oli kaikkiaan viehättävä kaupunki. Nautin veden läheisyydestä ja etenkin kanaalit saivat minut tuntemaan oloni kotoisaksi. Rauhallinen tunnelma ja autojen vähäisyys lisäsivät kaupungin vetovoimaa. Kaupungista löytyisi runsaasti myös menomestoja, ja esimerkiksi Rembrandtin aukion ympäriltä löytyy runsaasti istuskelupaikkoja.

Amsterdam on yksi sellaisista kaupungeista, joissa voisin nähdä itseni asumassa tulevaisuudessa. Suosittelen.

-Marika

Marika Eurooppa ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *