Ajatuksia syksyisestä Varsovasta, ei välttämättä niinkään syvällisiä juttuja, mutta huomioita viime viikoilta.

Ajatuksia syksyisestä Varsovasta

Ajatuksia syksyisestä Varsovasta

Syksyinen Varsova on kaunis, varsinkin valoisaan aikaan. Yllä oleva kuva on otettu Łazienki Park -nimisestä puistosta, ja tästä vierailusta kirjoitinkin jo aikaisemmin. Syksy on edennyt jälleen askeleen pidemmälle ja tällä hetkellä puissa on jo miltei enemmän ruskan sävyjä kuin vihreää.

Syksyinen Varsova on myös synkkä ja utuinen. Kun aurinko ei paista, kaupunki ui harmaan jokaisessa sävyssä.

Syksyinen Varsova on yllättävä. Katson aamulla sään parvekkeeltani, joskus jopa astun ulos testatakseni lämpötilan, ja pukeudun sen mukaan. Työmatkani on vajaa puoli tuntia, mutta jo sillä aikavälillä ulkoilma saattaa tehdä täyskäännöksen. Siinä missä olin varautunut kylmään ja sateiseen päivään hikoilen kävellessäni juna-asemalta työpöytäni ääreen. Toisaalta valkoiset tennarini toimivat hyvin aurinkoisena aamuna, mutta mutainen tienvierus sateella ei kuulu toimivaan yhdistelmään.

Aika kuluu nopeasti

Tämä on ehkä pelottavin havainto, jonka olen tehnyt. Aika kuluu nopeasti, jopa liiankin nopeasti. Havahduin siihen faktaan, että olen asunut pian kymmenen kuukautta Puolassa. Lisäksi havahtumisia tapahtuu vähintään kahdesti viikossa; sunnuntaisin, sillä uusi työviikko on taas edessä sekä torstaina, sillä työviikko on kulunut nopeasti ja huomenna koittaa taas viikonloppu. Toisaalta on mukavaa, että olen kiireinen ja tekemistä riittää, toisaalta ajan kuluminen kauhistuttaa.

Yleisiä havaintoja

Puolassa ei käytetä heijastimia. Tai, no, minä käytän. Ja paikallista ystävääni lainaten ”vanhukset käyttävät”. Itsekin omistan vain yhden heijastimen täällä, mutta se kulkee näppärästi mukana laukussani.

Vaikka arki on palannut, ihmisillä ei ole kiire. Olen itse tottunut siihen, että syksy on ”uusien alkujen” aikaa ja ihmiset ovat täynnä virtaa kesän jälkeen. Täällä ihmisillä ei tunnu olevan sen kiireempi kuin keväällä tai kesälläkään. Tai ehkä minä vain en tunne sellaisia ihmisiä, joilla olisi kiire. Mainittakoon, että osaisin kyllä arvostaa hieman nopeampaa kävelytahtia, tai sitä, että nopeammat kävelijät päästettäisiin ohitse.

Midseason-alennukset ovat täällä. Tämä kuuluisi ehkä ”aika kuluu nopeasti” -kategoriaan, mutta laitettakoon se tähän loppuun. Omasta mielestäni syksy on vasta alkanut, mutta vaatekaupoissa eletään jo syysvaatteiden alennusmyyntiaikaa. Vaikka olen omalta osaltani odottanut syksyä, en ole vielä todellakaan valmis talven tuloon.

Koitan kuitenkin nauttia syksyn kauniista puolista. Toivon, että saan vielä nauttia lämpimistä ulkoilukeleistä luonnossa.

-Marika

Marika Varsovassa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *