Wilanow Royal Garden of Light, tai vapaasti suomennettuna Wilanowin kuninkaallinen valojen puutarha, on yksi Varsovan kauneimmista talvinähtävyyksistä. Pimeällä säällä valot piristävät.

Wilanow Royal Garden of Light

Wilanówin palatsi

Olen kirjoittanut Wilanówin palatsista jo aiemminkin, sillä n. vuosi takaperin kävimme katsomassa puutarhan valoisaan aikaan. Viimeksi museo jäi välistä, koska saavuimme liian myöhään. Tällä kertaa se ei ollut edes tarkoituksena, mutta pandemian takia sinne ei olisi edes päässyt.

wilanowin palatsi valot

Wilanow Royal Garden of Light

Wilanow Royal Garden of Light on avoinna lokakuusta helmikuuhun, eli pimeimpien talvikuukausien ajan. Puutarhaan pääsee heti hämärän laskeuduttua, eli kello 16.00 ja se suljetaan kello 21.00. Viimeinen sisäänpääsyaika on tuntia ennen sulkemista, eli kello 20.00.

Lipun voi ostaa joko etukäteen netistä tai paikan päällä automaatista. Me itse vierailimme sunnuntai-iltana ja paikka osoittautui erittäin ruuhkaiseksi. Jouduimme jonottamaan lippuautomaateille puolisen tuntia, mutta onneksi aika kului nopeasti rupatellessa. Lippuautomaatteja on tasan kaksi, joista toinen vielä hajosi juuri ennen meidän vuoroamme.

Yllätykseksemme automaatista ostetussa lipussa oli varattuna vartin aikaikkuna sisäänpääsylle, mutta tätä ajankohtaa ei saanut edes itse valita. Suosittelen ostamaan lipun etukäteen netistä.

Wilanów Royal Garden of Light 2020

Lipun hinta vaihtelee viikonpäivän ja alennusryhmän mukaan. Arkipäivisin normaalihinta on 15 pln (n. 3,5 €) ja alennettu hinta 5 pln (n. 1,25 €). Viikonloppuisin hinnat ovat tulevat tuplana. Alle 7-vuotiaat lapset pääsevät ilmaiseksi.

Viikonlopun kalliimpaa hintaa selittää ruuhkan lisäksi palatsin seinään heijastettavat 3D-näytökset. Noin kymmenen minuutin pätkä esitetään kolmesti päivässä. Vaikka esityksen alussa puhutaan hieman puolaa, kieltä osaamatonkin voi nauttia showsta.

puola jouluvalot

Puutarhan valot

Suuri puutarha oli täynnä toinen toistaan upeampia valoinstallaatioita, kuten olette saattaneet huomata tätä tekstiä lukiessa. Valotunnelin läpi kävellessä nolla-asteinen ilma pääsi unohtumaan ja oli vaikea kuvitella joulun olevan jo ihan nurkan takana.

wilanow carousel

Oma suosikkini oli ehdottomasti valokaruselli, jonka kyydissä olisi päässyt ratsastamaan joutsenilla. Jätimme kuitenkin huvitukset lapsille ja tyydyimme katsomaan vierestä.

Ystäväni on käynyt katsomassa valoja jo muutama vuosi takaperin, mutta minulle tämä oli ensimmäinen kerta. Jäimme kaipaamaan nettisivuilla kuvattua valaistua ruusutarhaa, joka on kuulemma ollut aiempien vuosien kohokohta. Kaiken kaikkiaan puutarha on upean näköinen, mutta hinta (sunnuntai, 30 pln) on hieman kalliihko Puolan mittakaavalla.

-Marika

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *