Warszawski Festiwal Piwa, eli tuttavallisemmin Varsovan olutfestivaalit järjestettiin tänä viikonloppuna, ja kävimme eilen testaamassa käsityöläisoluita työkavereideni kanssa.

Warszawski Festiwal Piwa

Tapahtumapaikka

Tapahtuma järjestettiin Legia-stadionilla, eli n. kolmen kilometrin päässä kotoani. Paikalle oli helppo saapua julkisilla, vaikka en kyseisellä stadionilla ollut vielä vieraillutkaan.

Olen vieraillut ainoastaan suomalaisilla olutfestareilla, joten en ollut varma, mitä odottaa. Muutamat työkavereistani olettivat, että tapahtuma olisi järjestetty pelikentällä, mutta todellisuudessa näin ei ollut.

Ennen tapahtuma-alueelle pääsyä tuli ostaa lippu, joka maksoi 15 zlotya, eli hieman vajaa neljä euroa. Jonot olivat kohtuulliset ja jonotustilanne sujui nopeasti. Tämän jälkeen meidän tuli vielä kulkea porteista sisälle, ja tässä kohtaa kohdalleni osui pieni ongelma. Minä ja kaksi työkaveriani ostimme liput samaan aikaan, mutta jostain syystä viivakoodinlukija ei rekisteröinyt minun lippuani, vaan virkailija pyysi minua odottamaan muutaman minuutin verran porttien ulkopuolella. Samaan aikaan työkaverini olivat jo sisäpuolella, katsoivat minua hämmästellen, mutta toisaalta hieman naureskellen.

Varsova olutfestivaali

Alkuun olutfestivaali näytti samalta kuin mikä tahansa suomalainen tapahtuma. Pieniä, katoksella varustettuja kojuja ulkona sekä muutamia istumapaikkoja. Todellisuudessa festivaali oli levittäytynyt stadionin viiteen (vai peräti kuuteen?) kerrokseen, ja paikalla oli satoja panimoita. Erilaisia oluita oli tarjolla yli 700.

Yksi stadiumin katsomoista oli avoinna festarikävijöille, ja kentällä järjestettiin erilaista ohjelmaa. Esiintyjinä nähtiin mm. orkesteri, cheerleadereita ja rumpubändi. Ylimmissä kerroksissa oli mahdollista pelata arcade-pelejä ja pöytäfutista.

Tässä kohtaa on hyvä mainita kesäisistä keleistä, sillä tällä viikolla nautittiin jo +19°C lämpötiloista. Lauantainakin oli lämmin, ja areenalla pärjäsi pelkällä t-paidalla iltamyöhään. Tämä tietysti suomalaisesta näkökulmasta, sillä sain muutamaan otteeseen hieman pitkähköjä katseita.

Warszawski Festiwal Piwa 2019

Warszawski Festiwal Piwa – kannattiko?

Voin ehdottomasti suositella tätä tapahtumaa, sillä rahoille sai todellakin vastiketta. Ainoan miinuksen voisin antaa siitä, että osa pienpanimoista hyväksyi ainoastaan käteismaksun ja areenalla ei ollut automaattia. Mikäli alueelta olisi poistunut, olisi pitänyt ostaa lippu toistamiseen. Onneksi itse olin varautunut asiaan ja minulla oli käteistä. Vaikka mukana olisi ollut ainoastaan kortti, ei olisi kuitenkaan joutunut jäämään kuivin suin. Runsaasta panimo- ja olutvalikoimasta löytyi runsaasti niitäkin paikkoja, joissa kortti kelpasi. Pääsette tutustumaan panimoihin tästä linkistä.

Oluiden lisäksi paikalla oli paljon ravintoita, sillä janoinen juhlakansa kaipaa myös syötävää. Itse menin perinteisellä linjalla ja nautin tulisen kebabin maistelun yhteydessä.

Kaiken kaikkiaan tapahtuma oli upea, ja ensimmäisessä kuvassa näkyvä Space Sheep oli oma suosikkini.

-Marika

Ps. To do -lista edistyy, sillä kävin eilen äänestämässä! Asia hoitui yhtä näppärästi kuin Suomessakin, joten en jaksa kirjoitella asiasta sen enempää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *