Vuokramökki Puolassa, eli lyhyt kertomus meidän pidennetystä viikonlopustamme luonnon keskellä, lähellä Olsztynin kaupunkia. Viime vuonna vietimme lomaa Sopotissa samoihin aikoihin, mutta tämä mökki vei kyllä voiton. Mökki oli kolmikerroksinen, varustettu modernilla keittiöllä, kahdella kylpyhuoneella, terassilla, nuotiopaikalla, trampoliinilla ja kajakilla.

Vuokramökki Puolassa

Keskiviikko

Ajattelin kertoa pitkästä viikonlopustamme tiivistetysti päivä kerrallaan, ja lisätä loppuun joitain hyödyllisiä vinkkejä. Me lähdimme keskiviikkona kahden auton ja seitsemän henkilön voimin kohti vuokramökkiä. Sitä ennen kävimme porukalla supermarketissa hankkimassa viikonlopun ruoka- ja juomatarpeet. Vaikka suunnittelimme menun etukäteen, kauppareissu vei jälleen yli tunnin. Ajomatka Varsovasta mökille kestää hieman vajaa kolme tuntia, mutta ruuhkien takia matka-aikaa tuli vähintään tunti lisää. Saavuimme pimeän aikaan, asettauduimme taloksi, söimme ja pelasimme hieman lautapelejä.

mökki puola

Torstai

Torstai oli ensimmäinen lomapäivä ja pyhäpäivä Puolassa. Mökki sijaitsi aivan järven rannalla, mutta valitettavasti mökin kohdalla oleva ranta oli uimakelvoton. Onneksemme käytössä oli kajakki, jonka kanssa kiertelimme, kunnes löysimme mukavan laiturin. Kajakki itsessään oli vain neljälle ihmiselle ja meitä oli seitsemän, joten jouduimme muutamaan otteeseen kauhomaan matkan, tai vaihtoehtoisesti osa meistä käveli. Kävely osoittautuikin loppupeleissä nopeammaksi vaihtoehdoksi.

marika uimassa

Itse olin (vähiten yllättävästi) ensimmäinen, joka uskalsi veteen. Jostain syystä minulla ja ystävilläni on eri käsitys ”kylmästä vedestä”, sillä omaan makuuni järvivesi oli miellyttävän lämmintä. Torstaina ulkolämpötila oli n. 25 astetta. Vietimme rennon päivän laiturilla, mutta nälkä ajoi meidät takaisin mökille.

ilta puolassa

Illan pimetessä sytytimme nuotion, paistoimme makkaraa, kerroimme kauhutarinoita ja kuuntelimme musiikkia.

vuokramökki puola

Perjantai

Perjantaina nukuimme pitkään. Tai oikeastaan osa meistä nukkui pitkään. Osa meistä oli nukkunut huonosti, sillä aamuyöllä ylimmän kerroksen makuuhuoneeseen tulvivat ampiaiset pitivät heitä hereillä. Myös meidän muiden yllätykseksi olohuoneen ikkuna ja varsinkin ikkunan alareuna parveili surisevia vieraita. Ilmeisesti kuningatar oli päässyt sisällä avoimesta ikkunasta yön aikana ja todennut mökin oleva mukava paikka pesälle. Tuholaistorjujalla kesti n. tunnin verran tulla paikalle. En tarkalleen tiedä, mitä hän oikeastaan asialle teki, mutta minua kehotettiin olemaan poissa paikalta.

Tuholaistorjujan lähdettyä pakkasimme rantakamat, sillä ulkona oli reippaat kolmekymmentä astetta lämmintä. Suuntasimme jälleen samalle laiturille, ja vähemmän yllättäen emme olleet ainoita, jotka nauttivat siellä kesäpäivästä. Tällä kertaa miltei kaikki uskaltautuivat uimaan ja olivat samaa mieltä kanssani veden lämpötilasta.

gulassipata nuotiolla

Perjantai-illalla seuraamme liittyi vielä yksi kaveripariskunta, joten seurueemme oli viimein täysi. Uimisen ja ruokailun välissä pelailimme jälleen erilaisia lautapelejä, kuten 7 Wonders -peliä. Yksi ystävistäni on unkarilainen ja gulassi lienee yksi maan tunnetuimmista ruuista, mutta tällä kertaa pääsimme nauttimaan gulassin sijaan samassa padassa valmistetusta lihaisesta pataruuasta. Ruoka on erittäin maukasta, mutta kypsyy hitaasti, varsinkin nuotiolla.

puolan luonto

Lauantai

Alkuperäisen suunnitelman mukaan tarkoituksemme oli suunnata Olsztynin kaupunkiin päiväreissulle, mutta laiskotus ja käytännön syyt voittivat ja päätimme siirtää reissun lähtöpäivälle. Söimme, pelailimme korttia, kävimme kajakkiajelulla ja pelailimme pelejä laiturilla. Illalla järjestimme oikein juhlaillallisen ja söimme kaikki jääkaapissa jäljellä olleet lihat ja kasvikset.

vuokramökki puolassa ranta

Sunnuntai

Sunnuntaiaamu alkoi yhtä rennoissa merkeissä kuin muutkin aamut. Söimme yhdessä aamupalaa ulkona, jonka jälkeen pakkasimme omat tavaramme ja siivosimme mökin puhtaaksi. Suuntasimme iltapäivällä Olsztynin kaupunkiin, josta teen myöhemmin oman kirjoituksen. Paluuruuhka oli yhtä paha, ellei pahempi, kuin menoruuhka ja olin kotona yhdentoista aikaan.

lupiini puola

Vuokramökki Puolassa | tiivistetysti

Tiivistetysti kerrottuna mökkiviikonloppumme oli rentouttava, täynnä hyvää ruokaa ja erilaisia lautapelejä. Olen iloinen, että ystäväni ovat myös kilpailuhenkisiä ja meneviä ihmisiä. Lautapelien lisäksi kisailimme myös petankin parissa, kokeilimme bumerangia ja ammuimme ritsoilla. Suomalaisena olisin ainoastaan kaivannut saunaa, mutta muutoin mökin varustus oli aivan priimakunnossa.

Vuokramökki Puolassa | Vinkit

Vuokramökki Puolassa ei juurikaan eroa mökin vuokraamisesta Suomessa. Yksi hyvä sivusto on olx.pl, josta olen maininnut aiemminkin.
Hinnat vaihtelevat sijainnista ja varustuksesta riippuen.
Tämä mökkimme oli vuokrattu suhteilla, ja normaalihinta olisi muistaakseni ollut 800 zlotya (n. 200 € )per yö, mutta saimme tingittyä hintaa hieman alemmas.

Jos mahdollista, kannattaa lähteä päiväsaikaan, eikä juuri työpäivän jälkeen. Varsinkin juhlapäivää edeltävänä iltana ruuhkat ovat valtavat. Sama koskee paluuliikennettä. Google maps on hyvä apuri ruuhkien ja ajoreittien suhteen.

kajakki puola

Vuokramökki Puolassa on hyvä idea, etenkin näin kesällä, vaikka mökkeily ei paljoa suomalaisesta mökkikulttuurista eroa. Joka tapauksessa oloni on tällä hetkellä erittäin rentoutunut.

-Marika

Marika Puolan matkakohteet ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *