Ajattelin ottaa tänään esittelyyn Varsovan ostoskeskukset. Jotta teksti ei mene liian jaarittelevaksi ja pitkäksi, esittelen teille kolme keskusta, jotka ovat itselleni tutuimpia.

Varsovan ostoskeskukset

Złote Tarasy

Złote Tarasy sijaitsee aivan ydinkeskustassa ja on itse asiassa juuri se ostoskeskus, jossa kävin ensimmäisenä päivänäni täällä. Ostoskeskus on tunnettu kuvassa näkyvästä kaarevasta lasikupolistaan.

Ensimmäisellä kerralla ostoskeskus vaikutti järkyttävän suurelta, mutta näin kahden kuukauden jälkeen paikka tuntuu kotoisalta kuin Mylly, ja liikkeet löytyvät nopeasti ilman sen suurempaa hämmennystä. Ajattelin nostaa esille muutaman kaupan, jotka ovat erityisesti minun mieleeni, tai uskon, että teitä voisi kiinnostaa.

Liikkeitä:
Forever 21
Van Graaf
Sephora
Victoria´s Secret
Superdry
New Look

Kaikkiaan kauppoja, ruokapaikkoja ja vapaa-ajan viihdykkeitä löytyy yli 300, joten en luonnollisesti jaksa luetella jokaista erikseen. Kauppakeskuksesta löytyy oikeastaan kaikille kaikkea, ja vähän enemmän.

Zlote Tarasy

Ostoskeskuksen plussat:
-Keskeinen sijainti
-Runsaasti valikoimaa
-Ilmainen WiFi
-Erillinen ravintolakerros
-Siisti
-Istumapaikkoja
-Narikka (myös matkalaukuille)

Ostoskeskuksen miinukset:
-WiFi toimii vaihtelevasti
-Ulkopuolella usein teiniporukoita notkumassa
-Yllättävän vähän liukuportaita
-Kalliimpi verrattuna kauempiin oleviin ostoskeskuksiin

Zlote Tarasyyn on helppo saapua bussilla, junalla, raitiovaunulla tai metrolla. Oikeastaan kaikki linjat saapuvat kauppakeskuksen välittömään läheisyyteen tai peräti aivan oven eteen.

Galeria Mokotów

Galeria Mokotów

Galeria Mokotów sijaitsee hieman keskustan ulkopuolella, mutta on silti vierailun arvoinen. Olen käynyt kyseisessä ostoskeskuksessa vain kerran, joten pidätän oikeuden muuttaa mieleni tai päivittää tietojani kyseisestä ostoskeskuksesta. Ostoskeskukseen on helppo saapua, sillä raitiovaunu numero 17 kulkee keskustasta ostarin viereen. Etäisyyttä on muistaakseni neljäntoista pysäkin verran, mutta en nyt täysin varmaksi sano. (Googlasin pysäkin nimen, ja ratikalla matkatessa suunta on PKP Służewiec ja pysäkki on Rondo Unii Europejskiej 04.)

Liikkeitä:
Hollister
Converse
Peek & Cloppenburg

Ostoskeskuksesta löytyy kaikkiaan 236 liikettä ja 34 ravintolaa. Kaikki liikkeet voi käydä tarkastamassa tästä linkistä. Kyseisessä ostoskeskuksessa on huomattavasti enemmän merkkiliikkeitä kuin muissa käymissäni ostoskeskuksissa. Listalta löytyy myös tuttuja ja edullisempia liikkeitä, kuten H&M ja Flying Tiger of Copenhagen.

galeria mokotow varsova

Ostoskeskuksen plussat:
-Siisti
-Ilmainen WiFi
-Paljon parkkitilaa
-Mahdollisuus ladata puhelin
-Merkkiliikkeitä

Ostoskeskuksen miinukset:
-Sokkeloinen (ainakin ensimmäisen käyntikerran perusteella)
-Vaikea löytää vessa

Vierailuun kannattaa varata aikaa vaikka koko päivä, sillä nähtävää ja shoppailtavaa on paljon. Ostoskeskuksesta löytyy myös hyviä ravintoloita aina pikaruokapaikoista ”koulun linjastoon” ja pihviravintoloihin. Mainittakoon myös, että ylimmästä kerroksesta löytyy pastoihin erikoistunut Vapiano.

Blue city mall

Blue City

Blue City mall on ehkä omalta osaltaan suosikkini, sillä kulkeminen ostoskeskuksessa on helppoa, ja liikkeissä joutuu harvemmin jonottamaan. Lisäksi ostoskeskuksen keskiaukiolla on usein erilaisia tapahtumia, kuten käsityöläismarkkinat tai kauko-ohjattavien autojen kilpailut. Ostoskeskukseen pääsee helposti bussilla, ja matka kestää ruuhka-aikojen ulkopuolella n. 15 minuuttia keskustasta. Ainakin bussit 517 ja 127 kulkevat suoraan ostoskeskuksen luokse (pysäkin nimi on Berestecka).

Liikkeitä:
Ikea
Tk maxx
Outlet made in g

Ostoskeskuksen plussat:
-Tapahtumia
-Selkeä
-Kaunis keskusaukio, jossa inspiroiva suihkulähde
-Parkkihalli

Ostoskeskuksen miinukset:
– Rajoitettu, mutta ilmainen WiFi
(30 min, 60 min jos kirjautuu Google-tilillä)

Blue city Varsova

Bonus

Blue Citya vastapäätä on pienempi (mutta ei kuitenkaan Suomen mittakaavalla pieni) ostoskeskus nimeltä Atrium Reduta. Eli jos suunnittelet reissua Blue Cityyn, kannattaa samalla reissulla alittaa tie ja käydä katsomassa myös Atrium Redutan tarjonta.

Varsovan ostoskeskukset tiivistetysti

Lyhyesti sanottuna Varsovan ostoskeskukset ylittävät odotukset, ja tässä oli ainoastaan muutama ostoskeskus esittelyssä. Hyviä ostospaikkoja löytyy tietysti kauppakeskusten ulkopuoleltakin, mutta muutaman päivän tehoreissulla on helpompi keskittää ostokset yhteen paikkaan. Siksi oikeastaan halusinkin kirjoittaa tämän tekstin. Tiedän, että moni teistä on tulossa kylään, mutta viikonloppureissun aikana ei ehdi näkemään kaikkea. Näin pääsette tutustumaan hieman ostospaikkoihin etukäteen, ja osaatte ehkä valita oman suosikkinne.

-Marika

Marika Varsovassa ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *