Varsovan kesäaktiviteetit on jatkokirjoitus n. vuoden takaiselle tekstilleni, jossa listasin jo jotain kesätekemistä. Mainittakoon, että myös tällä listalla on asioita, joita voi tehdä talvellakin. Lista on kuitenkin kerätty viime aikaisten kokemusteni perusteella.

museo varsovassa

Museot

Varsovassa on paljon museoita, joista olen osasta (mm. Vodka-, Kansallis- ja Kansannousun museo) kirjoittanutkin aiemmin. Kaupungissa on kuitenkin monta museota, joissa haluan vielä vierailla. Tiettyihin museoihin on yleensä ilmainen sisäänpääsy tiettynä viikonpäivänä, mutta muutenkaan hinnat eivät päätä huimaa. Kalleimmat museot taitavat olla 25 zlotyn (n. 6 €) pintaan. Museo sopii varsin hyvin sadepäivän tekemiseksi, sillä myös Varsovassa kesäsäät heittelevät kuin Suomessa.

Me kävimme Zachęta-museossa, jossa oli sattumalta ilmainen sisäänpääsy kolmeen näyttelyyn. En tarkalleen muista, mitä alakerrassa oli esillä, sillä moderni taide ei juurikaan ole omaan makuuni. Yläkerrassa oli Monika Sosnowskan näyttely sekä oma suosikkini, eli kokoelma Andrzej Krauzen piirustuksia.

Listaan tähän vielä muutaman muun museon, jossa haluan vierailla piakkoin:
Neonmuseo: Ensimmäinen ja ainoa neonkylttien museo Euroopassa
Armeijamuseo: Pihalla on ilmainen alue täynnä lentokoneita
Life under communism museum: Pienikokoinen ”kotiseutumuseo”

”Vuoristorata”

En ole ihan varma, millä nimellä tätä aktiviteettia tulisi kutsua, mutta annan sille täyden suositukseni. Park Szczęśliwicki -puiston yhteydessä on Varsovan ainoa laskettelurinne, jonka vieressä menee vuoristorata. Tokikaan tämä ei ole erityisen hurja, mutta juju piileekin siinä, että käyttäjä saa itse jarruttaa mielensä mukaan. Yksi lasku maksaa 8 zlotya (n. 2 €) ja useammasta laskusta saa paljousalennuksen. Kärryyn mahtuu yksi tai kaksi henkilöä, mutta suosittelen aikuisten menevän yksin. Itse laskin mäkeä kolmen kierroksen verran, mutta tässä kulki oma rajani. Liput on helppo ostaa laskettelukeskuksen yhteydessä olevasta rakennuksesta. Lipun ostaminen on vielä helpompaa, jos hallitsee puolaa muutaman sanan verran.

maauimala Varsova

Maauimala(t)

Varsovassa on muutamia maauimaloita, itse käyn useimmiten Odkryta pływalnia OSiR Ochota w parku „Szczęśliwice” -nimisessä mestassa. Sisäänpääsy maksaa 22 zlotya (n. 5,5 €) aikuiselta ja sillä saa olla koko päivän. Lisäksi maauimalassa on mahdollista ottaa itselleen lukollinen kaappi, mutta tätä varten tarvitaan 10 zlotya käteistä pantiksi. Maauimalan yhteydessä on ravintola, mutta en ole sitä itse testannut. Kyseisessä maauimalassa on kaksi allasta, liukumäki ja lapsille pieni kahluuallas, jossa suihkuaa vettä.

Varsovan kesäaktiviteetit

Muut Varsovan kesäaktiviteetit

Varsovassa on paljon kirkkoja, patsaita ja muuta mielenkiintoista nähtävää. Ylläoleva muistoseinä on erään kirkon yhteydessä lähellä keskustaa, ja on hyvä esimerkki siitä, että jo ainoastaan kävelemällä löytää paljon mielenkiintoisia paikkoja.

Lisäksi monet ravintolat avaavat terassit kesäksi ja jokilaivat avaavat ovensa ruokailijoille. Łazienki-puiston yhteydessä on mahdollista mennä ohjatulle veneajelulle ja vanhassakaupungissa kuskit kuljettavat turisteja hevosvaunuissa.

Varsovan kesäaktiviteetit 2021?

Mainitsin jo alussa, että tämä on eräänlainen jatkokertomus viime vuoden tekstilleni, joten on vain luonnollista, että ensi vuonna tietämykseni on kasvanut. Ehkä tästä tulee tällainen vuosittainen perinne, jossa voin levittää tietouttani ja samalla verrata kesieni kulkua.

-Marika

Marika Varsovassa ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *