Valokuvia Varsovasta, eli tällä kertaa keskityn tekstin sijaan ennemmin näyttämään kaupunkia. Jaan yleensä kuvan tai pari tekstin lisäksi, mutta ajattelin, että voisi olla kivaa vaihtelua näyttää kaupunkia taas vähän enemmän.

Valokuvia Varsovasta

Miksi?

Mainittakoon pari syytä, miksi päätin tehdä kuvapainotteisen postauksen.
1) Kuten kerroin, ostin uuden puhelimen ja kuvien laatu on hieman parempi
2) Nämä paikat on mulle arkisia, mutta teille niissä voi olla jotain uutta
3) Tänään on ollut äärettömän kiva ilma ja olen viettänyt staycation-päivää kotikaupungissani, joten minulla on ollut aikaa kuvata

Varsova vanhakaupunki
old town warsaw

Täällä vierailleet tunnistavat varmasti vanhankaupungin, joka on aina yhtä kuvauksellisen kaunis väreineen kaikkineen.

muuri varsova

Valokuvia Varsovasta ja ruuasta

Kaupungin lisäksi tykkään näköjään kuvata mun ruoka-annoksia. Pierogi, eli suomeksi keitinpiiras (keitinpiiras?!), on paikallinen herkku, johon olen itsekin ihastunut. Kävin tänään vanhassakaupungissa nauttimassa annoksen (yleensä 9kpl) paistinpannulla paistettuja piirasia, ja kyytipoikana toimi paikallinen olut. Hintaa annoksella oli n. 8 euroa.

Alla oleva kuva on jo aiemmin kehumastani Secado-ravintolasta. Itse pihvi oli maukas, mutta erityskehut ansaitsee taustalla näkyvä, vihertävä drinkki. Viileä ja pehmeä juoma oli minttuinen pina colada, ja varmasti yksi parhaista drinkeistä, minkä olen ikinä juonut.

pierogi warsaw

Valokuvia varsovasta pihvi

Valokuvia rakennuksista

Vaikka Varsova tuhoutuikin aika huolella toisen maailmansodan aikana, jälleenrakennus on ollut tehokasta ja täältä löytyy paljon upeita rakennuksia. Vanhakaupunki on kieltämättä kuvauksellisin paikka koko kaupungissa, mutta muutoinkin löytyy kauniita paikkoja.

warsaw street
Statue warsaw

Rakennusten lisäksi täällä on paljon patsaita ja puistoja, jotka ovat kuvien arvoisia. Myönnettäköön, että harvemmin pysähdyn tutkailemaan yksittäisiä patsaita, mutta kuka muu pysähtyy tekemään tätä kotikaupungissaan? Niinpä.

VAlokuvia varsovasta palmu

Olen usein kertonut, että täällä on palmu. En muista, olenko ennen julkaissut kuvaa siitä, mutta tällä kertaa voin todistaa sanani. En vieläkään tiedä, onko palmu aito vai ei, mutta tarpeeksi aito minulle.

Värikkään vanhankaupungin lisäksi täällä on paljon tasaisen tylsää, modernia ja betonista rakennusta. Toisaalta juuri siksi tykkään Varsovasta, tämä kaupunki on monipuolinen. Ja vierailu vanhassakaupungissa tuntuu lomalta. Nykyisin käyn siellä ehkä kerran kuukaudessa, jos sitäkään.

warsaw statue

Tällä kertaa tällainen kuvapainotteinen kertomus kaupungista. Suunnittelin, että voisin tehdä näitä useamminkin, mutta saapi nähdä, miten toteutus tulee menemään käytännössä. Nyt jatkan aurinkoisesta säästä nauttimista.

-Marika

Marika Varsovassa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *