Uusi kalenteri, eli jotain, mitä en ole vuosiin ostanut. Olen tottunut käyttämään puhelimeni kalenteria, erilaisia tehtävälistoja sekä Trelloa ja sähköpostia.

Uusi kalenteri

Miksi uusi kalenteri on tarpeen?

Olen suunnitellut kalenterin ostoa jo yli kuukauden ajan. Suurin syy ostoon on puhtaasti tarve. Vaikka minulla ei täällä ole hirveästi ns. pakollisia menoja, haluan kuitenkin merkata kaikki tärkeät päivämäärät ylös.

Tärkeitä päivämääriä:
-Ystävien ja sukulaisten vierailut
-Omat matkat Suomeen
-Päivämäärät, jolloin pitää tehdä jotain muuton takia
-Eduskuntavaalit
-Kokoukset
-Juhlat

Tällä hetkellä pystyn vielä muistamaan päivämäärät, jolloin joku tulee vierailemaan luokseni. En niinkään pelkää sitä, että unohtaisin jonkun saapumisen, vaan sitä, että useampi ihminen tulee samoina päivämäärinä luokseni, ja täällä ei ole tarpeeksi majoitustilaa.

Minulla on tällä hetkellä kahdet lentoliput Suomeen, ja minun pitäisi ostaa vielä muutamat lisää. En tässäkään kohdassa pelkää myöhästyväni lennoilta, vaan sitä, että olen luvannut majoittaa jonkun sillä aikaa kun itse vietän aikaa Suomessa. Plussaa muuten siitä, että sähköisistä lentolipuista tulee erillinen ilmoitus sähköpostiin matkan lähestyessä.

Olen maininnut aiemminkin, että kolmen kuukauden jälkeen minun tulee rekisteröidä oleskeluni Puolassa, ja tämä päivämäärä lähestyy kovaa vauhtia. Lisäksi jossain kohtaa joudun miettimään veroasioitani tarkemmin, mutta sen aika ei ole vielä.

Minun täytyy vielä selvittää, mikä on juuri minulle paras tapa äänestää. Tiedän, että voin äänestää täällä paikan päällä, mutta haluan vielä tutkia mahdollisuutta äänestää kirjeitse. Itse pidän äänestämistä tärkeänä, ja vaikka asun tällä hetkellä Puolassa, haluan pitää äänioikeudestani kiinni.

Miksi päädyin juuri tähän kalenteriin?

Pienen vertailun jälkeen päädyin juuri tähän kalenteriin kolmesta syystä:
1) Kuvitus
2) Sisältö
3) Hinta

kalenteri 2019

En usko, että kenellekään tulee varsinaisena yllätyksenä se, että päädyin Disney-aiheiseen kalenteriin. Se saattaa hieman yllättää, että päädyin prinsessakalenteriin Mikki Hiiri -kalenterin sijaan, mutta tässä kohtaa sisältö oli ratkaiseva elementti. Siinä missä Mikki Hiiri -kalenteri olisi ollut näpsäkän kokoinen, sen sivut koostuivat lähinnä päivämääristä ja tyhjästä tilasta.

Nykyisessä kalenterissani on mm. pieni sanasto, jonka avulla pystyn opettelemaan puolaa. Sanat ja lauseet ovat aika perusjuttuja, mutta juuri niitä kaipaan tällä hetkellä. Lisäksi kalenterista löytyy kokotaulukko ja aikavyöhykkeisiin jaettu kartta. Uusi kalenterini sisältää myös paljon tietoa, jonka sisällöstä en ole (vielä) varma.

Vaikka luettelin hinnan yhdeksi syyksi, ei se kuitenkaan painanut vaakakupissa yhtä paljon kuin sisältö. Kaikki vuoden 2019 kalenterit olivat alennuksessa, ja tälle yksilölle hintaa jäi n. 12 zlotya, eli kolmisen euroa.

Katsotaan, jos sitä oppisi jälleen käyttämään kunnon paperista kalenteria.

-Marika

Marika Varsovassa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *