Elelen tällä hetkellä tavallista arkea, ja aina aika ei tunnu riittävän kirjoittamiseen. Mulla on tälläkin hetkellä mielessä miljoona asiaa, jotka haluaisin jakaa teidän kanssanne. Mutta kaikki ajallaan.

Tavallista arkea

Arkiaamut

Arki ei ole sen ihmeellisempää, olin sitten Suomessa tai en. Heräilen aamuisin puoli kahdeksan aikoihin, jotta ehdin ajoissa bussiin. Minulla menee aamuisin n. puolisen tuntia valmistautumiseen ja pari minuuttia, kun kävelen pysäkille. Tähän väliin varaan kuitenkin muutaman extraminuutin oven avaamiseen, sillä se ei vieläkään onnistu minulta täysin luontevasti.

Tämä kuva on muuten otettu eräs aamu, kun olen suuntaamassa hissillä kahdeksannesta kerroksesta alas kohti ulko-ovea. Se selittänee väsyneen ilmeen. Kuvassa on muuten myös uusi takkini, josta mainitsinkin aiemmin, kun kerroin vanhan takkini hajonneen.

Minulla on aamuisin kaksi vaihtoehtoa. Voin kävellä kymmenen minuuttia bussipysäkille, josta pääsen yhdellä linja-autolla suoraan töihin. Tai voin kävellä kaksi minuuttia, jotta voin matkustaa kaksi pysäkinväliä ensimmäisen vaihtoehdon bussipysäkille. Suosin tätä jälkimmäistä. Iltapäiväisin kyllä kävelen kauemmalta pysäkiltä takaisin.

Bussimatka töihin kestää hieman vajaa puolituntia, ja ehdin juuri sopivasti käymään kaupassa hakemassa aamupalaa. Ruokailuun jää aikaa n. kymmenisen minuuttia, riippuen jonon pituudesta. Työskentelen arkisin yhdeksästä viiteen, eli oikeastaan kaiken valoisan ajan. Onneksi täälläkin päivät ovat pitenemään päin. Lisäksi on hyvä muistuttaa, että asun eri aikavyöhykkeellä, eli kun kello lyö täällä yhdeksän, olisi se koti-Suomessa jo kymmenen.

Iltapäivät ja illat

Töiden jälkeen päivät kuluvat hieman vaihtelevasti. Joinain päivinä menen suoraan kotiin, toisinaan käyn kaupungilla kiertelemässä. Esimerkiksi eilen tarkoitukseni oli käydä shoppailemassa, ja kävinkin, mutta epäonnistunein tuloksin. Ostin ainoastaan kynsilakanpoistoaineen sekä ennakointikykyä käyttäen uuden kulmakynän.

Toisinaan käytän aikaani erilaisiin vapaaehtoistöihin. Useimmat varmaan tietävätkin, että toimin Suomen Mensan tiedottajana, ja aika ajoin vapaaehtoispesti työllistää hyvinkin paljon. Tämän hetken to do -listani on pitempi kuin jaksan edes ajatella, mutta uskoakseni olen saanut kaiken kiireellisen hoidettua.

Joinain päivinä hoidan juoksevia asioita. Esimerkiksi eilen kävin kirjoittamassa vuokrasopimuksen ja tällä viikolla olisi tarkoitus hommata paikallinen puhelinliittymä.

Joskus taas on mukava rentoutua katsoen televisiota. Teknisestihän minulla ei ole telkkaria täällä ollenkaan, mutta olen muutenkin suosinut suoratoistopalveluita jo useamman vuoden. Kuten varmasti monet teistäkin.

Entäs ruokapuoli?

Voin myöntää, että en tällä hetkellä laita ruokaa ollenkaan. En ole laittanut ruokaa kertaakaan, sen jälkeen kun olen muuttanut Puolaan. Nykyisessä asunnossani on kaasuhella, ja karsastan sitä hieman. Lisäksi en halua olla vaivaksi kämppikselleni, joten hoidan ruokahuoltoni muutoin.

Syön päivässä keskimäärin neljä kertaa. Kuten jo aiemmin totesin, syön aamupalan työpaikalla, ennen työpäivän aloittamista. Tämän lisäksi käyn työpäivän aikana lounaalla, tai haen jotain lounaaksi kelpaavaa lähikaupasta. Töiden jälkeen koukkaan joko keskustassa syömässä, tai nappaan jotain ruokaa kotiin lähikaupasta. Usein päivällisen virkaa toimittaakin patonki, tai muu vastaava suupala. Lisäksi syön iltaisin jotain pientä, kuten jogurttia tai hedelmiä.

Tavallista arkea = tylsä teksti?

Niin, mulle ei kuulu mitään tavallista arkea kummallisempaa, joten teksti saattaa olla hieman yksitoikkoinen. Toivottavasti teitä kuitenkin kiinnostaa tällaiset jokapäiväiset kuulumiset. Itselleni on tärkeää päästä kirjoittamaan monipuolisesti erilaisia tekstejä. Joskus tajunnanvirta tuntuu luontevimmalta, toistaalta nähtävyyksistä on kiva kirjoittaa hieman ”asiantuntevammin”. Ja fakta on se, että suurin osa viikostani kuluu töiden ja töiden jälkeisen rentoutumisen parissa.

-Marika

Marika Varsovassa

4 Replies

  1. kuulostaa hyvältä. välillä täytyy rentoutua että jaksaa.oletko ehtinyt käydä shoppailemassa (paitsi takki) minkälaisia vaatteita ja kuin edullista on?

    1. Kävin tänään ostoskeskuksessa ja ostin housut ja kengät. 🙂 Maksoivat yhteensä vähän alle 120 zlotya, eli hieman vajaa 30 €. Halpaa on, ja nyt vielä talvialet käynnissä, niin erittäin halpaa. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *