Loma Sopotissa, tai tarkemmin ottaen Sopotissa sijaitsevalla saarella, oli erittäin rentouttava. Puolassa torstai oli vapaapäivä, joten käytimme tilanteen hyödyksi ja otimme myös perjantain vapaaksi töistä.

Loma Sopotissa

Majoittuminen

Jostain syystä jätämme aina lomien bookkaamisen viime tinkaan, kuten tälläkin kertaa. Majoituksen löytäminen kahdeksalle ihmiselle kohtuulliseen hintaan on yllättävän haastavaa, varsinkin kun halusimme majoittua lähelle rantaa.

Työkaverini kolusivat erilaisia vaihtoehtoja paikallisesta palvelusta (olx.pl), joka on kuin Suomen tori.fi. Itse kolusin Airbnb:n tarjontaa läpi. Löysimme muutamia hyviä vaihtoehtoja, mutta valitettavasti aikataulun takia muutama suosikeistamme oli jo varattu. Lopulta päädyimme varaamaan majoituksen Camping 69 -nimiseltä retkeilyalueelta.

Varasimme kaksi neljän hengen mökkiä parkkipaikkoineen alueelta, ja yhteensä hintaa neljälle yölle tuli vajaa 200 zlotya (n. 50 €) per henkilö. En valitettavasti osaa sanoa tarkempaa summaa, koska lopulliseen summaan (215 zlotya) sisältyi myös osuuteni ruuista.

Mökit olivat erittäin tunnelmallisia ja sopivat mainiosti juhannuksen viettoon. Plussana mainittakoon mukavat sängyt. Miinuksena mainittakoon järkyttävä hyttysmäärä. Itse retkeilyalue oli mainio, vaikka jouduimmekin jakamaan suihkun, vessat ja keittiön. Mökistä löytyi kuitenkin jääkaappi ja vedenkeitin.

Sopot Ranta

Rannalla

Suurin osa lomastamme kului rannalla. Sää Sopotissa oli hieman viileämpi kuin Varsovassa, mutta lämpöasteita oli n. 25. Auringon paistaessa hiekka tuntui erittäin polttavalta paljaiden jalkojen alla, mutta en halua valittaa kuumuudesta. Merivesi oli lämpöisää, vaikka itse sanonkin. Jostain syystä etelämmästä kotoisin olevat ystäväni eivät olleet täysin samaa mieltä, mutta uskaltautuivat kuitenkin uimaan kanssani lauantaina.

Vietimme kaikkiaan kolme rantapäivää, torstain, lauantain ja sunnuntain. Perjantaina sää oli hieman pilvisempi ja ajoittain satoi, joten suuntasimme päiväksi Gdanskiin. Minulla ei ole sen ihmeellisempää kerrottavaa tästä Gdanskin reissusta, sillä kiertelimme lähinnä katselemassa maisemia ja kävimme syömässä kalaravintolassa.

Meillä oli mukana rannalla kylmälaukku, muutama erilainen korttipeli, matkakaiutin sekä sunnuntaina myös grilli, joten aika kului nopeasti. Perinteisten pelikorttien lisäksi laukusta löytyi Uno ja Exploiding Kittens. Olen iloinen, että myös työkaverini tykkäävät pelata erilaisia pelejä, ja olenkin päässyt oppimaan paljon uusia korttipelejä viimeisen puolen vuoden aikana.

Loma Sopotissa tiivistetysti

Ajattelin koota tähän loppuun tiivistetysti listan niille, jotka eivät jaksa koko tekstiä lukea. Lisäksi listasta löytyypi muutama muu asia, joista en aiemmin erikseen maininnut.

Plussat
+Hyvä seura
+Edullinen reissu
+Rannalle vain muutaman minuutin kävelymatka
+Pitkät rannat
+Grilliruoka
+Helppo vierailla Gdanskissa

Miinukset
-Hyttyset
-Sain flunssan
-Jaettu suihku ja kylpyhuone (okei, pystyin elämään tämän kanssa)
-Pitkä matka ravintoloihin ja kauppaan

Kaiken kaikkiaan ”juhannuslomani” oli hyvinkin samanlainen kuin Suomessa, vaikka perinteiseen juhannussaunaan en tänä vuonna päässytkään.

-Marika

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *