Lokakuun to do -list meinasi melkein jäädä tekemättä, mutta ajattelin nyt jatkaa näitä listoja ainakin vuoden loppuun.

Lokakuun to do -list

Kertaus syyskuuhun

Syyskuun to do -lista oli lyhyt, mutta nautin siitä, että tehtävälistani lyhenevät kuukausi kuukaudelta. Syyskuussa ajattelin selvittää rokotukset tai hylätä ajatuksen kaukomatkasta, ja tällä kertaa jouduin kallistumaan jälkimmäiseen ja hylkäämään ajatukset Aasian paratiisirannoista. Onneksi maailmassa on paljon kohteita, jonne voin matkustaa alkuvuodesta ilman rokotuksiakin. (Mainittakoon, että lähinnä hepatiitti A -rokote on se, mikä minun tulisi hankkia.)

Vierasta on viihdytetty ja kävimme mm. Wilanówin palatsin puutarhassa kävelyllä. Sain myös ostettua lennot Suomeen ja tulen juhlimaan syntymäpäivääni kotiin. Puolassa juhlitaan itsenäisyyspäivää 11.11., joten tällä kertaa olen jopa vuorokauden verran pidempään kuin yleensä. Lisäksi vuokrasopimus on nyt kirjoitettu vuoden loppuun.

Lokakuun to do -list

-Juttele työsopimuksesta
-Varmista joulukuun vapaat
-Viihdytä vierasta

Jälleen kerran listalta on yli puolet tehty, sillä sain tänään juteltua työsopimukseni jatkosta. En ole missään kohtaa oikeasti ollut huolissani sopimuksen jatkosta, mutta kivempi pelata varman päälle. Lisäksi tämän keskustelun myötä varmistui se, että aion viettää ainakin tulevan vuoden vielä Puolassa. Mietin, että listaanko asunnon etsimisen jo lokakuun listalle, mutta päätin jättää sen pois. Aion muuttaa tammikuussa, ja haluan aloittaa sopivan asunnon etsimisen ajoissa. Kriteerini ovat muuttuneet huomattavasti alkuvuodesta ja nykyään tunnen kaupungin, joten uskon, että sopivan asunnon löytäminen on tällä kertaa helpompaa. Lisäksi monet (kielitaitoiset) työkaverini ovat lupautuneet avuksi.

Mitä tulee joulukuun vapaisiin, niin mainittakoon, että täällä jouluaatto on työpäivä. Ei tosin minulle, sillä sanoin tarvitsevani sekä maanantain että tiistain (23.-24.12.) vapaaksi. Tarkoitukseni on tulla Suomeen miltei viikoksi, riippuen toki lennoista ja hinnoista. Lisäksi pyysin itsenäisyyspäivän vapaaksi. Voisin tietysti tällöinkin suunnata Suomeen, mutta ajattelin vaihteeksi vierailla jossain muualla päin Eurooppaa. Katsotaan, jos vaikka Ryanairin sivulta löytyisi mukavat alennuslennot.

Olen jälleen kerran saamassa vieraan, ja tällä kertaa vierailun ajankohtaan osui myös positiivinen yllätys. Sain nimittäin kuulla, että perjantai 1. marraskuuta on juhlapyhä Puolassa ja näin ollen vapaa. Toisin sanoen kahdeksan tunnin verran lisää valoisaa aikaa kaupungin esittelyyn.

Kaikki siis paremmin kuin hyvin Puolassa.

-Marika

Marika Varsovassa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *