Kuulumisia Varsovasta pitkästä aikaa. Kirjoittelin vähän aikaa takaperin tavallisesta päivästäni, teksti on yhä hyvin validi, mutta mennään tällä kertaa vähän syvällisemmälle tasolla. Tämä teksti tulee olemaan täynnä tajunnanvirtaa ja asiapitoisuus jääköön vähemmälle.

kuulumisia varsovasta

Mitäs sää

Ylläoleva kuva on hieman harhaanjohtava, vaikkakin se on otettu vain muutama viikko takaperin. Tällä hetkellä ulkona sataa kaatamalla. Säätilat kuitenkin vaihtelevat päivittäin. Esimerkiksi vain puolta tuntia ennen kuvan ottamista ulkona kuului ukkonen. Ja minulla oli jalassa kumisaappaat. Onneksi jäin suustani kiinni naapurini kanssa ja pahin sää vaihtui miellyttävään lenkki-ilmaan.

Puolassa pimeä tulee jo aikaisin. Aika samoihin aikoihin kuin Suomessa, eli kuuden pintaan. Olen koittanut nauttia valoisista ajoista mahdollisimman pitkälle lenkkeilemällä töiden jälkeen. Viime lauantaista alkaen koko maassa on taas maskipakko myös julkisilla paikoilla, joten olen ajatellut siirtyä takaisin kuntosalin puolelle.

Lisäksi olen käynyt pelaamassa lentopalloa. Kävin viime keskiviikkona ensimmäistä kertaa vuosiin kokeilemassa lajia Facebookin kautta löytämäni höntsäporukan kanssa ja lauantaina vielä toistamiseen. Tänään kävin ostamassa polvisuojat, tarkoituksenani osallistua peleihin aina kun mahdollista.

heijastin puola

Kuulumisia pimeästä Varsovasta

Mainitsinkin jo, että Varsovassa(kin) pimeä tulee aikaisin. Toisin kuin Suomessa, täällä ei heijastimia juurikaan näy. Tiesittekös, että tämän kuun ensimmäinen päivä vietettiin oikein heijastinpäivää? Laskujeni mukaan vuonna 2020 heijastinpäivä on jo ensiluokkalaisen ikäinen, eli seitsenvuotias. Mikäli näet Puolassa heijastimen, voit aika turvallisesti aloittaa keskustelun suomeksi. En ole ikinä nähnyt heijastimia myynnissä täällä, vaan olen tuonut omani Suomesta.

Ostoslakko(ko?)

Olen koittanut pitää hieman ostoslakkoa muutamalla poikkeuksella. Kumisaappaat ostin kuukausi takaperin ja olen todellut ne todella hyödyllisiksi sateisessa kaupungissa. Ajattelin sallia myös sadetakin oston itselleni, mutta odottelen ensin palkkapäivää. Lisäksi tilasin yhdet korvakorut. Ostosten joukkoon tietysti kuuluu aiemmin mainitsemani polvisuojat. Koitan kuitenkin olla ostelematta vaatteita. Ainoastaan urheiluvaatteiden osto voisi olla perusteltua, sillä tuntuu, että pesen pyykkiä näiden osalta jatkuvasti. Pääosin kuitenkin pärjään olemassa olevilla tavaroillani, vaikka haluaisinkin ostella kaikkea uutta. Tarkoitus on kuitenkin harjoittaa itsekuria. Lisäksi vietän edelleen aikaa paljon yksin kotona, joten farkkujen käyttö on erittäin harvinaista.

Kaiken kaikkiaan mulle kuuluu hyvää, vaikka haaveilenkin yhä matkasta palmujen alle.

-Marika

Marika Varsovassa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *