Kolme viikkoa kotona on jatkumo tekstilleni ”Kaksi viikkoa kotona”, jossa jokunen aika sitten kuvittelin elämääni lukittujen seinien sisällä. Teksti on muuttunut mielikuvituksesta todellisuudeksi, sillä Puolassa on kiristetty rajoituksia viime päivien aikana ja oikeastaan ulkoilu on sallittu kauppareissujen yhteydessä omalla kohdallani. Mainittakoon, että olen saanut satunnaisesta kävelystä sen verran ristiriitaista infoa, että en viitsi sakkojen uhalla lähteä kokeilemaan onneani.

Kolme viikkoa kotona

Kolme viikkoa kotona eristyksissä

Okei, en ole ihan varma, olenko ollut tarkalleen kolme viikkoa kotona. Olen kuitenkin työskennellyt etänä nyt kolme viikkoa, joten uskoisin ajanlaskuni olevan jotenkin ajan tasalla. Olen viime viikkojen aikana käynyt paljon lenkillä lähipuistossani, mutta käsittääkseni se on tällä hetkellä kiellettyä. En itse välitä juurikaan kotijumpasta, joten ostin itselleni hyppynarun. Uskaltanen ottaa riskin ja hyppiä taloyhtiön pihalla. Mikäli en näin riskialttiiseen suoritukseen pysty, minulla on kuitenkin tilava parveke, jossa hyppely onnistuu. Valitettavasti uskon, että liikuntani rajoittuu tähän seuraavien viikkojen aikana.

Mitä olen tehnyt viime aikoina?

Liikunnan lisäksi voin myöntää nettishoppailleeni paljon. Koska en päässyt maaliskuussa Suomeen ja tällä hetkellä en pääse oikeastaan muuallekaan, olen panostanut kotioloihin. Tilasin Finlaysonin kansainvälisestä verkkokaupasta itselleni muutamat lakanat. Olen viime päivinä nukkunut yöni hyvin Muumilaakson kartta -lakanoissa ja seuraavaksi vaihdan tilalle Kopla-kuviolla varustetut lakanat.

Olen pääosin pyrkinyt tilaamaan suomalaisia tuotteita, mutta koska olen kotona eristyksissä, vaatteissa korostuu ulkonäön lisäksi mukavuus. Tilasin siis vaatteita Hollisterin verkkokaupasta. Vaatteet ovat äärettömän pehmoisia päällä ja alennusmyyntien ansiosta hintaakaan ei jäänyt paljoa.

Lisäksi yllätin ystäväni tilaamalla muutamat korvakorut Samaskorun verkkokaupasta. Samaskoru ei valitettavasti toimita ulkomaille, mutta heidän luonnonmukaiset ja kotimaiset korunsa miellyttävät omaa silmääni ja tarkoitukseni on tilata muutamat korut itselleni Suomeen, kun sinne pääsen seuraavaksi matkustamaan.

Järjestin myös pienimuotoisen tietovisailun netin välityksellä, ja voittajalle oli luvassa tietenkin yllätyspalkinto. Yllätyspalkintona oli tällä kertaa Paskakaupan Hyvän mielen norsu -kahvipaketti.

Kaikkein eniten odotan tällä hetkellä Hennin käsityönä tekemiä korvakoruja. Olen yleensä äärettömän laiska tarkastamaan postilaatikkoani, mutta tällä viikolla olen tsekannut tuon päivittäin. Valitettavasti Puolan(kaan) posti ei ole tunnetuin tehokkuudestaan. Suosittelen ottamaan Hennin seurantaan Instagramissa @designbyhenni.
Tässä kohtaa lienee myös asiallista mainita, että linkit eivät ole kaupallisia eivätkä yhteistyölinkkejä, vaan omia suosituksiani ja kertaus siitä, mitä olen ostanut.

Ostosten lisäksi olen katsonut Netflixistä paljon sarjoja sekä leiponut normaalia enemmän. Leipomista on edistänyt se, että onnistuin viime viikolla viimein löytämään hiivaa lähikaupastani. Tarkoitukseni on jatkaa parhaan porkkanasämpyläreseptin kehittämistä viikonloppuna.

Olen ollut myös erittäin innoissani artistien esittämistä livekeikoista. Aiemmin tällä viikolla kuuntelin Tuure Kilpeläisen iltalauluja Facebookissa ja juuri tällä hetkellä seuraan Hovimuusikko Ilkan livelähetystä Instagramin puolella.

Miten pärjään?

Tilanteeseen nähden olen pärjännyt olen pärjännyt hyvin. Tietysti minulla on ikävä monia ihmisiä, mutta videopuhelut toimivat ja niiden avulla esimerkiksi voidaan mahdollistaa erilaisia pelejä. Tällä viikolla pelasimme porukassa Jackboxia ja ajattelin ehdottaa samaa paikalliselle kaveriporukalleni ensi viikolla.

Olen erittäin kiitollinen, että minulla on yhä mahdollisuus etätyöskentelyyn. Nautin työstäni ja se rytmittää yhä päiviäni. Lisäksi pyrin rytmittämään työpäiviä sekä ylläpitämään paikallista taloutta tilaamalla lounaan päivittäin. Tämä on tietysti hieman kalliimpaa kuin pelkkä lounasravintolakäynti ja huomattavasti kalliimpaa kuin jos kokkaisin itse, mutta toisaalta rahaa tulee väkisinkin säästettyä, kun en pääse matkustelemaan ja vietän viikonloput kotona. Ja nyt kun ruuasta puhutaan, suositellaan tähän loppuun vielä Smooth It -välipaloja, joita saa Turusta ja Helsingistä.

Eli toisin sanoen kaikki hyvin Varsovassa, toivottavasti myös Suomessa.

-Marika

Marika Varsovassa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *