Kesä Varsovassa on alkanut leppoisissa merkeissä ja olen viettänyt paljon aikaa parvekkeellani. Ajattelin pitkästä aikaa tehdä hieman kuvapainotteisemman postauksen, sillä vaikka minulle ei edelleenkään tapahdu mitään ihmeellistä, kuvailen kyllä ympäristöäni päivittäin.

kesä varsovassa

Parvekkeella

Olen viettänyt paljon aikaa parvekkeellani, itse asiassa istun juuri tällä hetkellä kuvassa näkyvällä tuolilla. Jäätelön sijaan minulla on lasillinen kylmää vesimelonisiideriä. Parveke on aika iso, joten sisustaminen on vienyt aikaa. Lisäksi minulla ei ole erillistä varastoa, joten huonekalujen tulee kestää vuoden ympäri ulkona. Hankin Jyskistä itselleni kuvan taustalla näkyvän arkun, jonne ulkotekstiilit mahtuvat tulevaisuudessa hyvin säilöön. Valitettavasti arkku oli hieman höttöisempi kuin oletin, ja sen päällä ei pysty istumaan.

punainen tuutti

Parvekejätskin lisäksi poikkean usein lenkin yhteydessä jätskille. Koitan kokeilla eri paikkoja ja usein maku valiutuu fiiliksen mukaan. Jäätelötuutit ovat halpoja, muistaakseni yllä oleva mangopallo maksoi n. 5 zlotya (= 1,25 €).

puisto varsova

Lenkillä

Käyn lähipuistossani yhä lähes päivittäin, joko lenkillä tai muuten vain. Tarkoitukseni oli mennä tänään puistossa sijaitsevaan maauimalaan, sillä Puolassa liikuntapaikkojen rajoituksia höllennettiin tänään (6.6.). Harmikseni uimala ei ollut auki, mutta päädyin makoilemaan järven rannalle muutamaksi tunniksi.

urheilurata puola

Päivien pidetessä olen laajentanut lenkkimatkojani lähipuistosta ties minne, ja usein löydänkin uusia kohteita. Viime viikolla löysin hylätyn urheiluradan, jonne pääsy oli harmikseni aidattu. Se ei toisaalta puolalaisia estänyt, sillä näin kentällä ainakin kolme ihmistä.

graffiti puola

Hylätyn radan lähellä oli myös toinen juoksupaikka, jonne pääsyä ei ollut evätty. Sen vierestä löytyi graffitein koristeltu rakennus, jonka oletan olleen jonkin sortin kahvila. Hauskinta on se, että molemmat paikat sijaitsivat vain muutamien satojen metrien päässä vanhasta kodistani.

warsaw street

Lenkkimaisemien varresta löytyy mielenkiintoista ja värikästä arkkitehtuuria. Usein Puolaa ajatellessa mielikuvat rakennuksista ovat harmaita ja vanhoja, mutta todellisuus on toinen.

2020 kesä varsovassa

Kesä Varsovassa

Varsovassa avattiin baarit muutama viikko takaperin ja toisin kuin Suomessa, täällä ei ole rajoituksia kellonaikojen suhteen. Kävimmekin muutama viikko sitten Gemba-nimisessä pubissa, joka sijaitsee lähellä kaupungin keskustaa. Paikka oli viihtyisä ja henkilökunta mukavaa. Koko baarissa oli ihmisiä ehkä muutamisen kymmentä.

Marika vuorinen kesä varsovassa

En muista, mainitsinko jo maskipakon poistumisesta julkisilla paikoilla, mutta mainittakoon nyt viimeistään. Kaupoissa ja julkisissa liikennevälineissä sekä alle kahden metrin etäisyydellä maskia yhä vaaditaan, mutta olen iloinen tämän rajoituksen lievennyksestä.

Kaiken kaikkiaan kesä 2020 on alkanut hyvin. Ensi viikon torstai on pyhä, joten otimme myös perjantain vapaaksi ja suuntaamme kaveriporukan kanssa mökille viettämään pitkää viikonloppua. Muuten kesäsuunnitelmani riippuvat vahvasti vapaa-ajan lentojen sallimisesta. Nyt nautin lämpimästä kesäillasta ja suuntaan pian ensimmäistä kertaa moneen kuukauteen lähijunalla Pawiljonyn pubialueelle.

-Marika

Marika Varsovassa ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *