Invisible exhibition oli erittäin mielenkiintoinen ja avartava kokemus, jota voin suositella kaikille.

suuntana invisible exhibition

Alkuperäinen suunnitelma

Alun perin tarkoituksena oli suunnata Varsovan sotamuseoon (The Warsaw Rising Museum), mutta seuralaiseni sairastui ja jouduimme perumaan suunnitelman. Tai oikeastaan lykkäämään suunnitelmaa, sillä haluan kyllä vierailla tuossa museossa.

Seuraavaksi otin yhteyttä toiseen tuttavaani (kaveriini? ystävääni?) täällä. Kyseessä on sama henkilö, jonka tapasin eläintarhassa. Hän kertoi minulle jo aiemmin Copernicus Science Centrestä, ja paikka vaikutti mielenkiintoiselta. Päätimme siis ottaa sen suunnaksi. Valitettavasti tiedekeskus oli täynnä ja lippuja olisi saanut vasta iltapäivästä, joten jouduimme muuttamaan suunnitelmaa. Olemme kyllä yhä menossa tuonne, mutta kirjoitan siitä myöhemmin lisää.

Jouduimme pohtimaan varasuunnitelmaa, sillä kaikki on täällä yhä uutta minulle, ja vietän mieluiten viikonloput kaupunkia tutkien.

Invisible Exhibition Warsaw

Vaihto-opiskelijaystäväni kertoi minulle tästä näyttelystä ja sanoi, että haluaisi käydä. Invisible exhibition kuvailee itseään verkkosivuillaan näillä sanoin:

”Invisible Exhibition is a unique interactive journey into the invisible world, where you can try out, how to cope in everyday situations without the help of sight – only by the sense of hearing, smell, balance… Exercise your senses! Trust us in the dark!”

Lyhyesti siis kyseessä on näyttely, joka koetaan pimeässä. Näyttelyn tarkoituksena on havainnollistaa sokeiden jokapäiväistä elämää. Mielenkiintoista? Ehdottomasti.

Lippujen varaaminen

Lippujen varaaminen ei ollutkaan niin yksinkertainen operaatio, mitä nykypäivänä voisi olettaa. Usein liput saa ostettua joko suoraan ovelta tai kätevästi verkkokaupasta, mutta nyt kyseessä ei ollutkaan yhtä simppeli ratkaisu.

Opastukset ovat pääosin puolaksi, mutta listoilta löytyy myös muutamia englanninkielisiä oppaita. Tätä varten tuli lähettää sähköpostia nettisivuilta löytyvään osoitteeseen, ja toivoa, että opas olisi paikalla toivottuna päivänä. Meillä kävi hyvä tuuri, sillä tänään paikalla oli opas ja kierroksella oli tilaa kahdelle (oikeastaan neljälle, mutta meitä oli kaksi) henkilölle. Varasimme liput kahden aikaan iltapäivällä, ja kierroksemme alkoi hieman yli kuusi.

Kokemus?

En voi enkä haluakaan kirjoittaa itse näyttelystä sen tarkemmin, etten spoilaa mitään. Suosittelen kuitenkin kokemusta kaikille, sillä se oli hyvin mieltä avartava. Invisible exhibition onnistui todella herättämään tunteita ja ajatuksia, ja sen lisäksi tunnen olevani jälleen hieman viisaampi.

Täällä hinta oli 29 zlotya, eli euroissa n. 7,5 € per henkilö. Eli todellakin koko rahan arvoinen kokemus. Aikaa kului n. tunnin verran.

Mikäli teitä kiinnostaa käydä näyttelyssä, lähin löytyy Tukholmasta. Lisätietoa löytyy osoitteesta http://invisibleexhibition.com/.

-Marika

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *