Hyvää syntymäpäivää minä. Täytin tänään 28 ja päivä ei ole sujunut missään määrin alkuperäisten suunnitelmieni mukaisesti, mutta olen onnellinen. Iso kiitos kuuluu kaikille onnittelijoille, erityisesti niille ystävilleni, jotka yllättivät minut kakulla kesken työpäivän.

Hyvää syntymäpäivää

Alkuperäinen suunnitelma

Puolassa juhlitaan itsenäisyyspäivää 11.11., joka on siis kansallinen vapaapäivä. Tänä vuonna juhlapäivä osui keskiviikolle. Vielä alkuvuonna suunnittelin ottavani myös torstain ja perjantain vapaaksi ja suuntaavani jonnekin, missä aurinko paistaa ja uima-allas on täynnä lämmintä vettä. Mitä pidemmälle vuotta edettiin, sitä epätodennäköisemmältä suunnitelmani alkoi näyttää. Hylkäsin tämän suunnitelman lopullisesti alkusyksystä.

Seuraava suunnitelmani oli koota Puolassa asuvat ystäväni yhden katon alle. Kotini on asuinpinta-alaltaan sopiva yhdelle henkilölle, mutta suurten juhlien järjestämistä varten kahden kerroksen asunto ei ole pohjaratkaisultaan paras. Puolassa on ainakin yksi ravintola, jossa on mahdollista laulaa suomalaista karaokea. Yleensä tapahtumien vetovastuu on paikallisella opiskelijajärjestöllä, mutta tietääkseni välineet tulevat baarilta itseltään. Ajattelinkin, että olisi hauska vuokrata baarin alakerta yksityiskäyttöön ja kutsua kaikki kaverini paikalle. Pikku hiljaa rajoitusten kiristyessä myös tämä suunnitelma näytti tulleen tiensä päähän. Lopulta kuoppasin sen n. kuukausi takaperin.

Syntymäpäiväjuhlat

Puolassa on tällä hetkellä erittäin tiukat kokoontumisrajoitukset, joten tulin tulokseen, että järjestän kahdet pienet syntymäpäiväjuhlat kotonani. Ensimmäiset juhlat juhlittiin tiistaina, ja paikalla oli muutamia läheisiä ystäviäni. Ilta kului mukavasti mutakakkua ja suomalaisia herkkuja syöden, sekä erilaisia pelejä pelaten. Tiistai tietysti saattaa kuulostaa oudolta päivältä juhlien järjestämiselle, mutta muistutan, että keskiviikko oli vapaapäivä.

Järjestän toiset juhlat vielä lauantaina, jolloin olen kutsunut kylään lentopallokaverini. Vaikka olenkin vielä suhteellisen uusi jäsen porukassa, koen, että olen onnistunut luomaan hyviä ystävyyssuhteita kuluneen kuukauden aikana. Lisäksi tykkään esitellä suomalaista (syntymäpäivä)kulttuuria ihmisille. Onneksi kaapista löytyy vielä Fazerin herkkuja ja American-dippiä.

Hyvää syntymäpäivää minulta minulle

Varsinainen syntymäpäiväni on ollut suhteellisen tavallinen päivä, sillä olen työskennellyt normaalisti. Halusin kuitenkin muistaa itseäni jotenkin, joten päätin poikkeuksellisesti tilata lounaalla jälkiruuaksi myös kakkupalan. Kunpa vain olisin tiennyt, että myös ystävilläni oli suunnitelma synttärikakun suhteen, sillä kahta tuntia myöhemmin ovikelloni soi yllättäen. Ajoitus oli siinä mielessä hauska, että minulla oli juuri viikon ainoa asiakaspalaveri käynnissä. Onneksi palaveeraan puhelimen kanssa, joten pystyin vain hetkeksi hiljentämään itseni ja sulkemaan kameran.

Koska Puolassa on tällä hetkellä oikeastaan kaikki suljettu, ovat mahdollisuudet juhlistamiseen erittäin rajalliset. Olenkin sopinut pienoiset juhlat videopuhelun muodossa pienelle porukalle. Aionkin leikata kakun vasta puhelun aikana.

Kaikista rajoittavista tekijöistä huolimatta syntymäpäiväni on ollut onnistunut. Kiitos siitä.

-Marika

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *