Helmikuun to do -list tuntuu tällä hetkellä loputtomalta, vaikka suurin osa asioista on helppoja. Toisaalta on kiva, että listalla on näitä helppojakin asioita, sillä silloin tuntuu saavuttaneensa jotain jo pienelläkin vaivalla.

Helmikuun to do -list

Aloitetaan helpoista

Helmikuun to do -list | helpot asiat:
-Uusi bussikortti
-Pakkaa
-Muuta
-Hanki kotivakuutus

Bussikorttini vanhenee laskujeni (ja paikallisten laitteiden) mukaan huomenna keskiyöllä, joten se täytynee uusia. Maksan mieluusti matkani ennemmin etukäteen kuin sakkoina jälkikäteen. Tämä tapa on myös edullisempi.

Joku voisi ihmetellä, miksi muutto on helpoissa asioissa. Tämä johtuu siitä, että tavaramääräni on yhä pieni, ja aion muuttaa taksilla. Taksin käyttö on täällä erittäin edullista, olen siitä varmasti sanonut aikaisemminkin, joten tuntuisi tyhmältä raahata matkalaukkuja kaupungin läpi. Aion taas hyödyntää Taxify-sovellusta muuttaessani.

Kotivakuutuskin onnistuu helposti vuokranantajieni kautta, vaikka uskonkin, että näin maksan hieman ylihintaa. Toisaalta vakuutuksen hinta on 48 zlotya, eli hieman yli kymmenen euroa, joten maksan mieluusti helppoudesta.

Helmikuun to do -list | vaikeat asiat:
-Osta liittymä
-Etsi kuntosali
-Etsi suomalainen sauna
-Laita itse ruokaa
-Hanki uusia kavereita (harrastus?)
-Mene kampaajalle

Myönnetään, tälläkään listalla ei ole mitään oikeasti vaikeaa asiaa, vaan kyse on ennemminkin valinnanvaikeudesta. Täällä liittymän pystyy ostamaan miltei mistä tahansa ruokakaupasta, ja itselleni tärkein kriteeri on tarpeeksi suuri mobiilidatan määrä. Olen tällä hetkellä rajoittanut netin käyttöäni, mutta onneksi työpaikalla ja kotona on WiFi. En vain ole ehtinyt tutkailemaan tarpeeksi vaihtoehtoja ja löytämään vielä sopivinta liittymää juuri minulle. Olen saanut paljon suosituksia PLAY-nimisestä liittymästä, mutta heilläkin on useampia paketteja tarjottavana.

Kuntosalin ajattelin etsiä vasta muuttoni jälkeen, jotta matka olisi mahdollisimman lyhyt. Tietysti hinta ja laatukin vaikuttavat, mutta kuten sanoin, olen päättänyt lykätä tätä vielä muutamalla viikolla.

Saunan etsimisen olenkin jo aloittanut, ja hakukoneen mukaan täältä löytyy useampiakin. Ongelma vain on se, että ilmeisesti suuri osa saunoista sijaitsee erotiikkaliikkeiden tai vastaavien yhteydessä, sillä saunakulttuuri on täällä hyvin erilainen kuin Suomessa. Ajattelinkin keskittää etsintäni tulevaisuudessa suoraan hotelleihin ja kuntosaleihin, mahdollisesti myös uimahalleihin, jotta löydän ”normaalin”, suomalaisen saunan.

Laita itse ruokaa -kohta odottaa toteuttamista muuttoon asti. Odotan, että pääsen kokkaamaan, mutta samalla pelkään ensimmäistä kauppareissua. Tietysti makaronit ja vastaavat näyttävät samalta kuin Suomessa, mutta jostain syystä pelkään lihan ostamista, sillä paketit eivät olekaan enää niitä tuttuja.

Helmikuun to do -list näyttää lyhyeltä, mutta ei ole sitä

Lista saattaa näyttää ulkopuolisen silmään lyhyeltä, mutta kuukauden ollessa lyhyt, tekemistä on paljon. Lisäksi tähän päälle tulevat kaikki vapaaehtoistyöt, joita en jaksa luetella, tai osaa edes ennustaa. Ja jossain välissä pitää käydä myös töissä. Asioilla on kuitenkin tapana järjestyä, joten en ole laisinkaan huolissani. Luultavasti suurin ongelma tulee yhä olemaan oma päättämättömyyteni (ja fakta, että olen unohtanut jotain tärkeää).

-Marika

Ps. aikaisempi to do -list on nähtävillä täällä:
www.marikavuorinen.fi/to-do-list/

Marika Varsovassa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *