Täällä eletään keskiviikkoiltaa ja ajattelin kirjoittaa mun ensimmäisen päivän kulusta ja tuntemuksista. Lähdin Turusta 2.45 bussilla kohti lentokenttää ja ensimmäinen lento lähti aamulla puoli kahdeksan aikaan. Saavuin Puolaan tuossa puolen päivän aikaan (huom. kello on täällä tunnin vähemmän kuin Suomessa) ja avainten luovutus oli sovittu kolmen pintaan.

Ensimmäinen päivä

Kentältä keskustaan

Kun saavuin lentokentälle, olin hieman kahden vaiheilla siitä, pitäisikö minun ottaa alleni taksi vai lähdenkö julkisilla kohti keskustaa, josta lopuksi suuntaisin asunnolle. Majapaikkani on hieman keskustan ulkopuolella, mutta olin saanut tarkat ohjeet, kuinka pääsen paikalle. Pienen googlaustuokion jälkeen päätin suunnata junalla kohti keskustaa. 

Aion tulevaisuudessa ottaa itselleni kuukausikortin, mutta kymmenen tunnin matkustamisen jälkeen ajattelin kertalipun olevan helpompi ratkaisu. Löysin lippuautomaatin, joka epäonnekseni ei hyväksynyt kuin pieniä käteisrahoja, ja jopa kaksikymppinen oli liian iso automaatille. Eikun korttia kehiin ja lippu kouraan. Kuten useassa Euroopan maassa, myös täällä matkalippu tulee leimata ennen matkan alkua, mikäli haluaa välttyä sakoilta. Hyppäsin S3-junan kyytiin ja leimasin lippuni, ja istahdin nauttimaan maisemista. Tässä kohtaa myönnettäköön, että en ollut ihan varma, millä pysäkillä minun tulisi jäädä pois. Pienen selvittelyn jälkeen tulin kuitenkin jonkin sortin päätelmään, mikä pysäkki sijaitsisi keskustassa. Lopulta päädyin jäämään eri pysäkillä pois, mutta pysäkin nimessä oli sana Centrum (tms), joten uskalsin olettaa sen tarkoittavan keskustaa.

Ostoskeskuksessa

Pysäkki osoittautui erittäin hyväksi, sillä pääsin juna-asemalta suoraan suureen ostoskeskukseen

Kello oli tässä kohtaa hieman yli keskipäivän. Minulla olisi muutama tunti tapettavana ennen kuin suuntaisin majapaikkaani. Olin jo etukäteen päättänyt, että juhlistaisin ensimmäistä päivää syömällä KFC-pikaruokalassa. Ilahduin nähdessäni tuon nimen ostoskeskuksen infokartassa.

Suuntasin hissillä ylimpään kerrokseen ja ravintolan tiskille. Omat haasteensa tilaamiseen toi kieli, sillä menu oli puolaksi. Onnistuin kuitenkin tilaamaan aterian. Tämän lisäksi haasteita loivat molemmissa käsissä olevat matkalaukut sekä käsilaukku. Siinä sitten raahasin kahta matkalaukkua sekä käsilaukkua toisessa kädessä ja kannoin tarjotinta toisessa. 

Ruokatauko teki hyvää, mutta valitettavasti ostoskeskuksen yläkerrassa ei ollut pistorasioita tarjolla. ”Harmikseni” jouduin etsimään toisen paikan, jossa ladata puhelintani. Löysin pienehkön kahvilan, jossa nautin jälkiruuan ja istahdin hetkeksi virtarasian ääreen. Kahvilan WiFi oli hieman hidas, mutta hoiti asiansa.

Kohti ”kotia”

Kahden aikoihin otin suunnaksi metroaseman. Minulla oli alkuun hieman hankaluuksia löytää ko. asema, sillä se ei sijainnut ihan ostoskeskuksen yhteydessä vaan hieman kauempana. Itse metromatka sujui hyvin. Matkasin vain parin pysäkin verran ja sen jälkeen tarkoitus oli jatkaa matkaa määränpäähän bussilla. Aukiolla oli useita bussipysäkkejä, eikä minulla ollut hajua, mikä olisi se oikea. Päädyin kiertämään muutaman vaihtoehdon, kunnes rohkaistuin kysymään asiaa pysäkillä olevalta mieheltä. Hän ohjasi minut oikealla pysäkille, johon saavuin juuri huomatakseni bussin perävalot. Onneksi odotusajat eivät ole pitkiä, ja seuraava bussi saapuikin jo muutaman minuutin kuluttua. 

Täytyy myös kehua paikallisia busseja, sillä bussissa oli kätevä infotaulu, joka näytti reaaliajassa, millä pysäkillä mennään. Näin tällaisen turistinkin oli helppo jäädä oikeassa paikassa pois. Majapaikkani näkyi suoraan pysäkiltä, joten eksymisvaaraa ei enää ollut.

Saavuin tänne puoli neljän aikaan ja minut otettiin avosylin vastaan. Sain kunnollisen esittelyn sekä talon avaimet. Huoneeni sijaitsee kaksikerroksisen talon yläkerrassa, ja on erittäin viihtyisä, vaikka ei täällä nyt mitään ihmeellistä ole. Kaiken reissaamisen jälkeen iloitsin päästessäni oikeaan sänkyyn päiväunille. 

Juuri nyt kello lähestyy kymmentä. Kävin äsken tutustumassa bussiaikatauluihin ja tarkoitukseni oli käydä lyhyellä kävelyllä, mutta väsymys ja pimeys ohjasivat minut takaisin huoneeseeni. Ajattelin viettää loppuillan rentoutuen, jotta huomenna jaksan tutustua kaupunkiin.

Joku voisi sanoa, että ensimmäinen päiväni oli tylsä, mutta toisaalta minulla on reippaasti aikaa tutustua Varsovaan ja sen tarjontaan.

-Marika

Marika Varsovassa

2 Replies

  1. HIenosti selvitty! Yksin matkalaukkujen kanssa vieraassa kaupungissa ei aina ole niin helppoa.

    1. Tietysti jos olisin ollut enemmän hereillä, olisin huomannut ostoskeskuksessa olevan narikan, ja jättänyt matkalaukut sinne pariksi tunniksi. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *