Disneyland Paris, eli onnellisin paikka Euroopassa on todellakin maineensa arvoinen. On hassua ajatella, että tasan kaksi viikkoa sitten vietin yhtä tämän vuoden parhaista päivistä.

Disneyland Linna

Disneyland – käytännön asiat

Kuten aiemmin kerroin, olimme varanneet koko perjantaipäivän Disneyland-vierailulle. Ovet maagiseen maailmaan aukesivat virallisesti kello 10.00, mutta pääsimme sisään jo varttia vaille. Huvitteluaikaa olisi aina iltayhteentoista.

Olimme ostaneet liput etukäteen nettisivuilta, ja yhden lipun hinta oli 68 euroa. Lippuihin ei tarvinnut valita erikseen päivämäärää, vaan niissä oli määritelty kausi, jolloin liput olisivat käyttökelpoisia.

Disneyland sijaitsee Pariisin keskustan ulkopuolella, joten matkaan on hyvä varata aikaa. Matkustimme itse julkisilla, sillä The Marne-la-Valléen/Chessyn juna-asema sijaitsee aivan Disneylandin vieressä. Disneylandin suosio on huomioitu myös Pariisin julkisessa liikenteessä, ja kyltteihin on merkattu ruskealla Mikki Hiirtä mukaileva symboli, jota seuraamalla löytää varmasti oikean junan. Asema sijaitsee 5. vyöhykkeellä, joten jouduimme ostamaan erilliset junaliput matkaa varten. Yksittäinen lippu maksoi 7,60 € per henkilö. Matka-aika junalla oli n. 45 minuuttia.

Latasimme myös etukäteen virallisen puhelinsovelluksen, ja tämä osoittautui hyväksi valinnaksi. Sovellukseen oli mahdollista luoda oma toivomuslista, sen avulla pystyi tutustumaan etukäteen ravintoloihin sekä ohjelmistoon, ja sieltä näki jonotusajat ajantasaisena tietona.

Marika Vuorinen Disneylandissa

Disneyland – omat kokemukset

Disneyland oli huomattavasti isompi kuin osasin edes kuvitella. Lähdimme kiertämään puistoa vauhdilla heti aamusta, sillä halusimme varmasti nähdä kaiken. Ensimmäisenä suuntasimme Disneylandin omaan, kummittelevaan taloon. Jo tämä ensimmäinen nähtävyys sai silmäni ammolleen ihastuksesta, enkä edes osannut kuvitella, miltä seuraavat paikat tulisivat näyttämään.

Disneyland Vuoristorata

Uskaltauduin ensimmäistä kertaa vuosiin vuoristorataan. Pienenä rakastin erilaisia huvituksia ja vuoristoratoja, ja uskalsinkin mennä samaan laitteeseen vaikka monta kertaa putkeen. Nykyään kyse ei ole siitä, etten uskaltaisi, vaan siitä, että pyörivä liike saa päänuppini sekaisin ja olon kurjaksi. Tiesin kuitenkin, että näissä laitteissa on panostettu enemmän ympäristöön kuin vauhtiin ja pyörivään liikkeeseen, joten uskalsin ottaa riskin. Aamulla jonoa oli vain vartin verran, jota voisin kutsua varsin kohtuulliseksi. Meillä kävi sen verta hyvä tuuri, että pääsimme ensimmäiseen vaunuun. Muistin jälleen, miksi rakastan vuoristoratoja.

Pääkallosaari

Erilaisten laitteiden lisäksi Disneylandissa on paljon nähtävää, kuten ylläoleva pääkallosaari. Miljööseen on panostettu vähintään yhtä paljon kuin laitteisiin, ja jo kävely puistossa on elämys. Yksi visuaalisesti kauneimmista laitteista taasen oli Pirates of the Caribbean -teemainen ajelu.

Prinsessa ruusunen disneyland

Prinsessalinnan sisällä pääsimme tutustumaan Ruususen tarinaan. Ainutlaatuisten ikkunamaalausten lisäksi alakerrasta löytyi aidohkon näköinen lohikäärme, joka sai vieressäni olevan lapsukaisen itkemään.

Disneyland leijonakuningas

Leijonakuningas

Leijonakuningas näkyi vahvana teemana puistossa, sillä klassikkoelokuvan uusi versio on juuri ilmestymässä elokuvateattereihin. Koristeiden lisäksi teema näkyi kaupoissa, esityksissä ja teatterissa. Kävimme katsomassa Leijonakuninkaan lauluihin perustuvan teatteriesityksen, jota varten istuimme yli tunnin jonossa auringon porottaessa. Joka tapauksessa esitys oli täysin odotuksen arvoinen, ja olisin voinut katsoa sen vaikka toistamiseen.

Timon

Hahmot

Disneylandissa olisi mahdollisuus tavata elokuvista tuttuja hahmoja, joiden tapaamispisteitä oli sijoiteltu ympäri puistoa. Olimme jo etukäteen päättäneet skipata fanitapaamiset, mutta onnistuimme näkemään satunnaisia hahmoja siellä täällä. Kuvassa näkyvä Timon ei itse asiassa ollut fanitapaamisessa, vaan veti osallistavan tanssiesityksen.

Buzz Lightyear laite

Laitteet

Vuoristoratojen lisäksi Disneylandista löytyy myös muita huvituksia. Buzz Lightyear -teemainen laserajelu on varmasti yksi suosituimmista laitteista, ainakin jos jonon pituuteen on uskominen. Valitettavasti meidän kohdallamme laite jouduttiin pysäyttämään ainakin kahteen otteeseen, mutta onneksi interaktiivisen laitteen toiminnot olivat käytössä, vaikka penkki ei edennytkään radalla.

Pääsimme lentämään Lontoon yllä Peter Pan -teemaisessa laitteessa, tutustumaan Pinokkion tarinaan, näkemään sadun Lumikista sekä eksymään lumottuun labyrinttiin.

labyrintti disneyland

Jouduin sanomaan ehdottoman ”ein” ainoastaan teekupeille. Kuten aiemmin mainitsin, liian pyörivä liike saa minut voimaan pahoin, joten en halunnut riskeerata päivääni menemällä jättikuppiin pyörimään.

disneyland kokemuksia

Ostokset & ruoka

Disneyland on täynnä erilaisia ravintoloita, joihin pääsee halutessaan tutustumaan etukäteen. Osa hienommista ravintoloista vaatii pöytävarauksen, osaan taasen voi vain kävellä. Me kävimme itse burgeripaikassa, joka sattui olemaan lähistöllä. Ennen tätä olimme testanneet Star Wars -teemaista vuoristoratasimulaattoria, jonka jälkeen itselläni oli hetken verran huono olo. Ruoka, kylmä juoma ja hetken levähdystauko auttoivat olooni, ja pystyin jatkamaan päivää normaalisti n. tunnin jälkeen.

Alueella on runsaasti pieniä kauppoja, joista löytyy laaja skaala teemaan sopivaa tavaraa. Lisäksi paikoittain oli pieniä erikoisputiikkeja, kuten karkki- tai korukauppoja. Suurin osa kaupoista oli kuitenkin keskitetty hotellialueen läheisyyteen, aivan porttien viereen. Laitteet menivät kiinni hieman ennen kauppoja, joten me kävimme kaupoissa kiertelemässä pari viimeistä tuntia. Kuten oletettavissa oli, ostokset ovat pääosin kalliita. T-paitojen hinnat alkoivat kahdestakymmenestä eurosta, ja pitkähihaiset neljästäkymmenestä. Erilaista tavaraa löytyi laidasta laitaan, ”jokaiselle jotakin” -tyylillä.

Disneyland ilta

Disneyland kello 23.00

Puisto suljetaan virallisesti kello 23.00, mutta tuolloin kannattaa jäädä linnan läheisyyteen, sillä silloin alkaa kaikkein näyttävin osuus. Perinteisen ilotulituksen tueksi on rakennettu kokonainen show, jossa hyödynnetään nykyaikaista teknologiaa ja lasersäteitä. Noin 15 minuuttia kestävä spektaakkeli on odotuksen arvoinen, vaikka takaa siitä onkin miltei mahdotonta saada hyvää kuvaa. Itse keskityin enimmäkseen nauttimaan esityksestä jatkuvan kuvaamisen sijaan.

Disneyland ilotulitus

Vinkkilista

Keräsin loppuun tiivistetysti mun vinkit vierailua varten.

  1. Osta liput etukäteen netistä
  2. Lataa ilmainen puhelinsovellus
  3. Pue hyvät kävelykengät
  4. Valitse reppu / laukku, jonka saat suljettua kunnolla, ja otettua mukaan laitteisiin
  5. Ota mukaan tarpeeksi vettä
  6. Ota mukaan eväät
  7. Tarkkaile jonoja sovelluksen avulla
  8. Älä jätä tärkeimpiä kohteita viimeiseksi, vaan jonota kärsivällisesti
  9. Jää odottamaan illan spektaakkelia
  10. Varaudu, että nettiyhteys voi olla heikohko

Vierailu Disneylandissa on ehdottomasti yksi mun elämän kohokohdista, ja voin suositella vierailua kaikille koko sydämellä.

Koska olen tehnyt samanlaista vertailua muidenkin kohteidemme kanssa, mainittakoon myös tässä, että voisin muuttaa Disneylandiin. En ehkä loppuelämäksi, mutta ainakin kesäksi.

-Marika

Marika Eurooppa , ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *