Arkikuvia Puolasta, eli tavallisia puhelinkuvia, joita otan päivittäin ilman sen suurempaa tarkoitusta. Saatan julkaista vastaavia otoksia silloin tällöin Instagramin storyosiossa, mutta usein ne jäävät vain omaan galleriaani.

arkikuvia puolasta lenkki

Ensimmäinen kuva on vähemmän yllättäen lähipuistostani, jossa käyn sään salliessa lenkkeilemässä. Puolassa on tällä hetkellä sateista, pimeää, synkkää ja kylmä, joten lenkkien lukumäärä on huomattavasti pienempi kuin keväällä. Olen pyrkinyt maksimoimaan motivaatiota pukemalla urheiluvaatteet heti aamusta päälle. Tämä tapa vähentää sohvalle jämähtämisen riskiä.

puola joulu ostoskeskus

Puolassa joulu on todella iso juttu, joten joulukoristeet ovat koristaneet katukuvaa ja ostoskeskuksia jo jonkin aikaa. Osaisittekos muuten arvata, mihin aikaan yllä oleva kuva on otettu? En osaa antaa vastausta minuutilleen, mutta noin iltakuuden aikoihin. Marraskuun alussa voimaantulleiden rajoitusten takia useimmat kaupat vain on suljettu ja keskus näyttää pimeältä.

arkikuvia puolasta joulu

Joulu näkyy myös marketeissa. Pinta-alasta suuri osa on riipaistu erilaisille koristeille ja joulusuklaat toivottavat sinut tervetulleeksi jo ensiaskeleella. Värimaailma on tänä vuonna painottunut hopeaan, mutta tutut punainen ja valkoinen näkyvät vahvasti hyllyissä rinnalla. Perinteistä karppiallasta en ole vielä nähnyt.

En muuten muista, olenko edes kertonut karppialtaasta. Puolassa joulupöytä on kalapainotteinen ja hinnan takia karpista on muodostunut yksi yleisimmistä tarjottavista. Kalalajiin liittyy tietysti enemmänkin historiaa ja kuulemani mukaan tämä vaihtelee alueellisesti. Joka tapauksessa ennen joulua supermarketteihin ilmestyy suuri vesiallas täynnä eläviä karppeja. Viime vuonna tämä oli pienoinen järkytys, mutta nyt se tuntuu suhteellisen normaalilta.

marika peilikuva

Meikkaan tätä nykyä aika harvoin, yleensä kerran tai pari viikkoon. Joskus en sitäkään. Kuitenkin silloin kun vaivaudun laittautumaan, otan usein itsestäni kuvan tai pari muistoksi. Rehellisesti puhuen vastaavia peilikuvia löytyy puhelimestani tusinoittain.

sushi tilaus puola

Lisäksi ravintoloiden ollessa kiinni, tilaan yhä päivittäin lounaan. Ei siis liene yllätys, että ruokakuvia kertyy reippaasti. Julkaisen ruokakuvia harvemmin, usein vain havainnollistan lounastani ystävilleni. Ruoka itsessään on ihan herkkullisen näköistä, kattaus ei niinkään.

Arkikuvia Puolasta

Arkikuvistani löytyy selkeästi kolme pääkategoriaa:

-Puistokuvat
-Ruokakuvat
-Selfiet

Kaksi jälkimmäistä ei siinä mielessä yllätä, koska vietän paljon aikaa kotona, joten näiden kuvaaminen tuntuu luonnollisimmalta. Puistokuvia taas tulee paljon, sillä mikäli en ole kotona, käyn puistossa. (Tai ruokakaupassa, mutta yleensä otan kuvia vain esitelläkseni tuotetta tai todistaakseni pointin.)

Lisäksi kameran rullastani löytyy paljon kuvia ystävistäni, nämä olen kuitenkin päättänyt jättää vain itselleni tai ko henkilöiden kanssa jaettavaksi.

-Marika

Marika Varsovassa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *