Arkikuulumisia synkästä ja kylmästä Varsovasta. Kauppakeskukset ovat taas avanneet ovensa (suljettu alun perin 7.11.) ja pysyvät poikkeuksellisesti auki myös jouluaattoa edeltävinä sunnuntaina. Aiemmin joulukuulle oli suunniteltu vain kaksi Shoppin Sundayta, mutta pandemian takia tätäkin on säädetty.

Arkikuulumisia 2020

Thanksgiving

Thanksgiving, kiitospäivä, on Yhdysvalloissa marraskuun viimeisenä torstaina vietettävä juhlapäivä. Pyhä ei liity mitenkään Puolaan tai viime viikon torstaihin täällä, mutta nyt hyppään hieman asioiden edelle. Erään ystäväni avopuoliso on kotoisin jenkkilästä, ja hänelle perinne on enemmän kuin tuttu. Ystäväni kutsuikin myös minut viime lauantaina viettämään rentoa iltaa pienellä porukalla ja perinteisillä kiitospäivän tarjoiluilla.

thanksgiving puola

Menimme hieman nyyttikestimeiningillä, jotta yhdelle tai kahdelle ihmiselle ei tulisi liikaa taakkaa. Itse osallistuin kokkaamalla perunamuusin, sillä ajattelin onnistumisprosentin olevan suurin tämän ruuan kanssa. Olen tottunut kokkaamaan lähinnä itselleni, joten ruuan valmistaminen useammalle ihmiselle toi omat haasteensa, mutta luulen onnistuneeni arvioimaan menekin aika hyvin.

Perunamuusin lisäksi pöydästä löytyi tietysti kalkkuna ja sen kylkeen kuuluva kastike (gravy). Lisäksi kattilassa paistui mac&cheese, uunista valmistui höyrytettyjä papuja ja rapeita bataattiranskalaisia, näin muutamia esimerkkejä mainitakseni. Jälkiruuaksi oli omena- ja kurpitsapiirakkaa.

Tämä oli ensimmäinen kerta, kun olen kiitospäivää juhlinut ja ainakin omalta osaltani ilta oli todella onnistunut.

minecraft lautapeli

Muita arkikuulumisia

Olen varmaan useampaankin otteeseen kertonut pitäväni lautapeleistä. Ja että pidämme usein peli-iltoja. Niin on tapahtunut myös viime aikoina. Eräs työkaverini osti, luoja ties miksi, Minecraft-lautapelin ja päätimme tietenkin testata sitä. Jo pelin avaamiseen ja osien keräämiseen kului tunnin verran aikaa. Sääntöjen opetteluun toinen samanmoinen. Mainittakoon, että kyseisen yksilön säännöt olivat saatavilla vain muutamilla slaavikielellä, joten minun oli tyydyttävä vain kuuntelemaan.

Peli itsessään osoittautui yllättävän strategiseksi ja hieman ehkä hävettää myöntää, että nautin hieman pelaamisesta. Pelin tarkoituksena on kerätä pisteitä joko rakentamalla tai taistelemalla. Pelin värimaailma noudattelee alkuperäistä videopeliä ja ideakin on selkeästi ammennettu virtuaalimaailmasta.

Muutoin arkiviikkoni sujuvat samaa kaavaa, teen töitä kotoa ja käyn jaksaessani lenkillä. Joululahjaostokset olen hoitanut pääosin netin välityksellä, sillä en koe tarvetta mennä ostoskeskusten tungokseen. En edes aktivoinut bussikorttiani, sillä vähäiset reissuni suuntautuvat lähinnä viereiseen ruokakauppaan.

Kerrottakoon loppuun vielä hyviä uutisia; tämän hetkisen tiedon mukaan kuntosalini pitäisi pystyä avaamaan ovensa tammikuun alussa. Tämä toisi arkeen taas toivottua vaihtelua.

-Marika

Marika Varsovassa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *