Arki Varsovassa on hyvin samaa kuin arki Suomessa. Ajattelin tehdä lyhyen tilannekatsauksen siitä, millainen mun arkiviikko täällä on. Olen kertonut aikaisemminkin mun arjesta täällä, mutta pienen tarkastelun jälkeen tuo arkipostaus on ollut helmikuussa.

arki Varsovassa

Arkipäivät

Tätä tekstiä suunnitellessani ajattelin tsekkailla läpi mun aiemman kirjoituksen, jotta voin kertoa, miten mun arki eroaa helmikuusta. Helmikuussa olin juuri muuttanut, kaupunki oli vielä uusi ja asuin vielä eri paikassa. Kuitenkin tuota tekstiä lukiessani tajusin, että arkeni on yhä tismalleen samanlaista. Niin hyvässä kuin pahassakin.

Ensimmäinen herätykseni soi yhä puoli kahdeksan aikoihin, toki nykyään torkutan vartin verran. Lähden hieman yli kahdeksan, jotta kerkeän ajoissa ratikalla aamupalaostoksille ja siitä junalla töihin. Mainittakoon toki erona, että nykyisin ostan aamupalani eri kaupasta.

Arki-illat

Arki-illatkin toistavat samaa kaavaa. Ainoa ero on, että tällä kertaa päivät eivät pitene vaan lyhenevät, pimeä saapuu jo ennen iltaseitsemää.

Joinain päivinä käyn kaupungilla, toisina suuntaan suoraan kotiin. Positiivisena erona mainittakoon se, että nykyään mulla on sen verran ystäviä, että näen heitä satunnaisesti arki-iltaisinkin. Usein tapaamme peli-iltojen parissa, toisinaan käymme elokuvissa. Viime viikolla kävimme katsomassa elokuvan SE: toinen luku, joka oli samaan aikaan sekä pelottava että koominen.

Teen yhä vapaaehtoistöitä Suomen Mensa ry:n hallituksen tiedottajana, mutta olen päättänyt jättää tämän pestin vuodenvaihteessa. Vaikka olenkin saanut siitä paljon irti ja nauttinut tekemisestä, koen, että aikani ei riitä.

Juoksevien asioiden määrä on onneksi vähentynyt kuukausittain, mutta välillä niitäkin ilmestyy. Esimerkiksi vuokrasopimukseni täytyy jälleen uusia.

Toisinaan rentoudun yhä television (=suoratoistopalveluiden) parissa.

Arki Varsovassa

Ehkä tämän tekstin pointtina olikin todistaa, että arki on arkea, paikasta tai ajasta riippumatta. Viimeisen puolen vuoden aikana arkipäivissäni ei ole juuri ollut muutoksia. Tämä pätee valitettavasti myös ruokapuoleen, sillä en juurikaan kokkaile. Toki nykyään olen tehnyt ruokaa enemmän kuin pitkään aikaan ja syön monipuolisemmin, sillä käyn usein hakemassa iltaruuan mukaani joko kaupasta tai jostain ravintolasta. Kaipaan kovasti uunia, ja tämä onkin ehdoton kriteeri seuraavalle kodilleni.

Joka tapauksessa arki on yhä arkea, ja panostan sosiaaliseen elämään, tekemiseen ja urheiluun enemmän viikonloppuisin.

-Marika

Marika Varsovassa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *